Perfekt som et mellommåltid eller kveldsmat og helt super å ha med i treningsbagen. Et lite måltid som metter godt!
Hvorfor quinoa?
Quinoa er et næringsrikt frø som passer både i bakst, til middager og i salater. Frøet regnes som en god og komplett proteinkilde som også inneholder godt med kostfiber og sunt fett. Med andre ord: kun gode ting for kroppen vår.

Hva trenger du?
200 gram ferdig kokt quinoa
100 gram havremel
1 godt moden banan
4-5 ringer med tørket eple, hakket i små biter
0,5 teskje kanel
Hvordan gjør du det?
Kok quinoa som anvist på pakken. Kjøl ned. Quinoa kan oppbevares i kjøleskap i en tett boks. Jeg bruker ofte å koke opp en del ekstra, så har jeg alltid noe i kjøleskapet til salater og bakst som dette.
- Varm opp ovnen til 200 grader, 180 grader om du bruker varmluft
- Kutt tørket eple i terninger eller små biter
- Mos bananen i en skål. Husk jo mere moden den er, jo mere sødme til måltidsbaren
- Bland inn tørket eple, havremel og quinoa og rør godt sammen til du får en tykk deig.
- Smør en ildfast form med olje eller dekk den med bakepapir.
- Fordel deigen i formen og klem den ut slik at den fyller formen helt. Større form gir tynnere bar og kortere steketid, mindre form betyr tykkere bar og lengre steketid.
- Strø litt sesamfrø på toppen
Stek på 200 grader (eller 180 ved varmluft) i ca 30 minutter
Deigen blir gjennomstekt men kan likevel oppleves som «rå». Null stress, det er akkurat slik den skal være.
Oppbevares i kjøleskapet i en tett boks eller frys den ned i biter.
Lykke til!
