Quinoa måltidsbar

Perfekt som et mellommåltid eller kveldsmat og helt super å ha med i treningsbagen. Et lite måltid som metter godt!

Hvorfor quinoa?

Quinoa er et næringsrikt frø som passer både i bakst, til middager og i salater. Frøet regnes som en god og komplett proteinkilde som også inneholder godt med kostfiber og sunt fett. Med andre ord: kun gode ting for kroppen vår.

Jeg foretrekker liten form og litt tykkere måltidsbar.

Hva trenger du?

200 gram ferdig kokt quinoa

100 gram havremel

1 godt moden banan

4-5 ringer med tørket eple, hakket i små biter

0,5 teskje kanel

Hvordan gjør du det?

Kok quinoa som anvist på pakken. Kjøl ned. Quinoa kan oppbevares i kjøleskap i en tett boks. Jeg bruker ofte å koke opp en del ekstra, så har jeg alltid noe i kjøleskapet til salater og bakst som dette.

  • Varm opp ovnen til 200 grader, 180 grader om du bruker varmluft
  • Kutt tørket eple i terninger eller små biter
  • Mos bananen i en skål. Husk jo mere moden den er, jo mere sødme til måltidsbaren
  • Bland inn tørket eple, havremel og quinoa og rør godt sammen til du får en tykk deig.
  • Smør en ildfast form med olje eller dekk den med bakepapir.
  • Fordel deigen i formen og klem den ut slik at den fyller formen helt. Større form gir tynnere bar og kortere steketid, mindre form betyr tykkere bar og lengre steketid.
  • Strø litt sesamfrø på toppen

Stek på 200 grader (eller 180 ved varmluft) i ca 30 minutter

Deigen blir gjennomstekt men kan likevel oppleves som «rå». Null stress, det er akkurat slik den skal være.

Oppbevares i kjøleskapet i en tett boks eller frys den ned i biter.

Lykke til!

Kan spises varm med gaffel eller i hånden når den har kjølt seg ned

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..