Tom for brød eller knekkebrød, eller bare på utkikk etter en enkel og kjapp måte å lage mettende, sunne og gode rundstykker på? Disse proteinrundstykkene er midt i blinken!
Er du en av mange som er på utkikk etter gode tips til kjapp og enkel mat til frokost eller lunsj? Proteinrundstykker er perfekt til matpakken din eller barna sin skolemat, supre som et måltid etter trening og ikke minst bra på tur også. Ja, nesten for godt til å være sant.
Høyt proteininnhold vil gi god metthetsfølelse. I disse proteinrundstykkene er det egg, cottage cheese og havregryn som står for proteininnholdet. Dette er gode proteinkilder som kroppen nyter godt av. I tillegg er det tilsatt litt frø og kjerner, som gir måltidet et tilskudd av sunt og godt umettet fette bidrar. De bidrar også med proteiner i tillegg til vitamin E, B og folat.
Dette trenger du:
3 egg
250 gram havregryn
400 gram cottage cheese
liten klype salt
1 ss solsikkekjerner
1 ss sesamfrø
1 ts chiafrø
1 ts bakepulver
Blir blandingen for bløt justerer du med mere havregryn og er den for tørr så tilsetter du mer cottage cheese. Dette kan variere litt avhengig av størrelsen på eggene du bruker. Deigen skal være lett å forme i runde boller, så ikke for bløt med andre ord.
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 200 grader, varmluft. Skru temperaturen litt opp om du bruker kun under- og overvarme.
Bland cottage cheese og egg i en bolle og kjør til en røre med lite klumper i med hjelp av en stavmikser.
Tilsett så havregryn, chiafrø, salt, bakepulver, sesamfrø og solsikkekjerner og rør til det hele er godt blandet.
Form til ca 9 boller og legg på en stekeplate dekt med bakepapir.
Stek i ca 12 minutter eller til de er lett gyldne. Kan variere fra ovn til ovn, så juster etter behov.
Om du ikke har behov for et glutenfritt alternativ så kan du bytte havregrynene med bygggryn. Du kan også tilsette andre frø eller kjerner som du har tilgjengelig.
Lykke til!
