Sjokolademousse av avocado

En grønn vri på en nydelig dessert er å lage sjokolademoussen på avocado og kakao. Og det er mye positivt av det, blant annet at det kun tar et par minutter å lage den og du kan spise den med god samvittighet som 1 av minimum 5 om dagen.

Når sjokolademoussen lages som denne består den for det meste av sunne fettsyrer og mineraler og vitaminer som bygger opp kroppen. Desserten vil derfor gi kroppen din god, fornuftig næring og lite av det du trenger minst av. Om du er i en fase med vektnedgang og restriktivt kaloriinntak er det ekstra viktig å spise mest mulig nyttig på den energien du spiser. Da kan desserter som dette være et nyttig verktøy i hverdagen.

avocado chocolatemousse with vanilla yoghurt
Server med litt vaniljeyoghurt eller vanilje kesam som gjør dne litt mindre mektig. Litt oppskåret søt frukt på toppen gir det lille ekstra.

I denne oppskriften bruker jeg et søtningsmiddel som heter fiber sirup clear. Dette har nå blitt såpass alminnelig at du finner det i de fleste dagligvarebutikker med godt utvalg (som Meny), hvis ikke er helsekost alternativet. Det fine med fibersirup clear er en super ingrediens i bakst, kjeks og barer, samt desserter som dette. Den har 165 kcal/100g og av disse er 68 kcal kostfiber. Om du ikke har fibersirup kan du bruke et annet kunstig søtningsmiddel istedet eller bytte det med honning eller sukker.

Her er oppskriften:

sjokolademousse av avocado

1 moden avocado

1/3 moden banan (jo mer moden, jo søtere smak på moussen)

2-3 ss kakaopulver (kommer an på størrelsen til avocadoen)

ca 1-2 ss fibersirup clear, smak til hvor mye du trenger

Bland alt i en skål og kjør det hele i stavmikseren til du får en jevn, fin mousse.

Da er den klar til å nytes!

Jeg liker å blande det med en yoghurt med vaniljesmak eller kesam vanilje når jeg serverer sjokolademoussen og topper den alltid med litt oppskåret, søt frukt som mango eller persimmon.

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: