Sprøstekte, spicy kikerter

Når du trenger litt ekstra crunch i salaten eller litt godt snacks som metter og gir kroppen godt påfyll så er dette et veldig godt alternativ.

Kikerter er en god proteinkilde og inneholder mye kostfiber og bidrar til en god metthetsfølelse. Jeg bruker derfor kikerter flittig i matlagingen av både salater, pannekakerører, vaffelrører og i forskjellige supper og gryter. :

Dette trenger du:

1 boks kikerter

1 ts chillipulver

1 ts paprikapulver

liten klype hvitløkspulver

liten klype salt

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 160 grader (varmluft, ved bruk av over- og undervarme skrur du opp temperaturen til ca 180 grader)

Skyll av kikertene i kaldt vann, rist av vannet og legg de på et tørkepapir for å få bort mest mulig vann

Bland sammen krydderet i en liten skål

Tøm kikertene over i en liten bolle og tøm så krydderet over kikertene

Bland godt slik at alle kikertene har litt krydder på seg

Tøm over i en ildfast form og sett inn i ovnen

Stek i ca 20 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn, så følg med.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..