Når du trenger litt ekstra crunch i salaten eller litt godt snacks som metter og gir kroppen godt påfyll så er dette et veldig godt alternativ.
Kikerter er en god proteinkilde og inneholder mye kostfiber og bidrar til en god metthetsfølelse. Jeg bruker derfor kikerter flittig i matlagingen av både salater, pannekakerører, vaffelrører og i forskjellige supper og gryter. :
Dette trenger du:
1 boks kikerter
1 ts chillipulver
1 ts paprikapulver
liten klype hvitløkspulver
liten klype salt
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 160 grader (varmluft, ved bruk av over- og undervarme skrur du opp temperaturen til ca 180 grader)
Skyll av kikertene i kaldt vann, rist av vannet og legg de på et tørkepapir for å få bort mest mulig vann
Bland sammen krydderet i en liten skål
Tøm kikertene over i en liten bolle og tøm så krydderet over kikertene
Bland godt slik at alle kikertene har litt krydder på seg
Tøm over i en ildfast form og sett inn i ovnen
Stek i ca 20 minutter. Steketiden kan variere fra ovn til ovn, så følg med.