Å øke inntaket av grønnsaker er noe jeg alltid maser om og nå er det blitt mer trendy å spise grønnsaker enn noensinne. Bra er det! Men, ikke alle har tilgang til en bra salatbar i kantinen på jobb, så da må du lage den selv om du ønsker å spise salat til lunsj. Her er tips fra meg til en knasende, sprø salat du kan lage kvelden før.
Å spise salat til lunsj er helt klart en av mine favoritter. Men, jeg liker helst å lage den selv og da er det kjekt med et «norgesglass» som du kan bruke som matboks.
Det kjipe med salat er at den blir ofte litt vassen om jeg lager den kvelden før, men når jeg lager den på glass så unngår jeg det. Da legger jeg de typisk «bløte»ingrediensene nederst og ingrediensene som tåler lite fuktighet og mister «sprøheten» sin øverst. Så setter jeg glasset i kjøleskapet og neste morgen er det bare å huske på å ta det med seg i det jeg løper ut døren. Dette kan du såklart gjøre om du skal ha salat til middag også. Om du vil lage den i en serveringsskål med en gang så bruker du samme prinsippet, så blander du sammen salaten rett før servering.
Oppskrift på lunsjsalat med plommer
(legg ingrediensene i denne rekkefølgen i glassset/skålen, første ingrediens først osv)
1 liten ts honning
1 ss olivenolje
litt pepper
6-8 cherrytomater, delt i to eller fire deler
4 ss grønne linser
2 stk plommer, skjært i terninger
1/3 agurk, skjært i terninger
5-6 sukkererter, delt i passe store biter
5 skiver (tynne) med rød løk, fordeles som et lokk
1 neve med salatblanding
5-6 valnøtter, grovhakket
Skru på lokket på glasset elller dekk til skålen og sett i kjøleskapet.
Håper det smaker!