Hjemmelaget guacamole

Hjemmelaget guacamole

Fredagstaco uten «guaccis» blir bare ikke helt fredagstaco.

Avocado er veldig godt både i smoothie og som tilbehør til laksen i en wraps, på brødskiva eller for seg selv med litt salt på. Det er som regel godt utvalg av modne avocado i butikkene, for kjøper du en umoden er det lite stas med denne frukten.

En avocado har et høyt innhold av enumettede fettsyrer, kostfiber og er i tillegg rik på folat og kalium. Helsemyndighetene anbefaler et høyere inntak av sunne, umettede fettsyrer siden vi ser helsefordeler ved å erstatte noe av det mettede fettet med umettet fett.

I taco er det en del mettet fett fra kjøttet, rømme og ost. Derfor anbefaler jeg å øke inntaket av grønnsaker til dette måltidet og la de spille hovedrollen, så kan kjøtt og meieriproduktene være litt statister til det hele. Tilsett bønner, som kidneybønner, i kjøttdeigen sammen med krydderet og du vil redusere inntaket av kjøtt med det samme og samtidig klare å beholde mye av proteinene ved hjelp av at du har tilsatt bønner. De er rike på fiber og protein og fungerer som en god erstatter for karbonade- eller kjøttdeig. Du kan også redusere inntaket av salt ved å bruke hjemmelaget tacokrydder istedet for ferdiglagd miks i butikken. Oppskrift på min favoritt finner du her.

IMG_1396

Og her kommer min enkle, men veldig gode (helt ukritisk) oppskrift på guacamole ❤

Hjemmelaget guacamole

1 godt moden avocado

0,5 chilli (mindre om du ikke liker den sterk)

1 fedd hvitløk

0,5 lime, kun saften fra den

0,25 rød løk

 

Del avocadoen i to deler og fjern steinen, men ikke kast den om du tilbereder guacamolen i god tid før servering. Da kan stenen legges oppi den ferdige guacamolen for at den skal holde fargen bedre.

Legg avocadoen i en liten skål og tilsett finhakket hvitløk og chilli. Om du skal bruke stavmikser trenger det bare være grovhakket.

IMG_5110

Et lett skvis av lime over skålen før du kjører det hele i stavmikseren eller klemmer og hakker med en gaffel. Bruker du stavmikser får du en mer kremet konsistens, mens om du bruker gaffel får du litt grovere konsistens.  Smak og behag.

Rør inn løken som er finhakket og server!

IMG_1638
Grovhakket guacamole smaker veldig godt det også!

Lykke til!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: