Trenger du en smoothie som metter litt ekstra? Prøv denne varianten som er rik på protein- og kostfiber.
Alt for mange lager smoothier som består av kun frukt og bær. Om du i tillegg ikke benytter deg av en god proteinkilde vil du få en smoothie som ikke gir langvarig metthetsfølelse, ihvertfall om man sammenligner med det motsatte.
Protein- og kostfiber er ingredienser som er viktig for økt metthetsfølelse og ikke minst er kostfiber bra for god tarmhelse. I den siste rapporten om kostholdet til nordmenn viser det seg at vi er langt fra å oppnå det som er ønsket inntak av kostfiber i kostholdet vårt.
Det er enkle måter du kan øke inntaket av kostfiber på. Det ene er å benytte deg av belgfrukter, linser og bønner i kostholdet ditt. Kikerter er rike på kostfiber og protein. De gir god metthetsfølelse og er en glimrende ingrediens i alt fra pannekaker til supper og smoothier.

Her er oppskriften på en tykk, kremete smoothie som metter godt (gir ca 2 porsjoner):
Ingredienser:
1 appelsin
1 mango
1 cm kube med ingefær
saften fra 1/3 dels sitron
1 godt moden banan
ca 2 dl cottage cheese
ca 2-3 ss kikerter
1 ss mandel- og cashewsmør (her kan du benytte peanøttsmør også)
Slik gjør du:
Rensk appelsin, banan og mango fri for skall og kutt de opp i biter (store biter er greit). Skjær av en ingefær bit på ca 1 cm og skrell den.
Legg alle ingrediensene i kolben til blenderen og kjør til du får en jevn, fin masse. Server med én gang, sett i kjøleskapet eller frys ned til senere bruk.
TIPS!
Om du ikke har noen av disse fruktene fryst, men kun friske, tilsett noen isbiter sammen med ingrediensene. Da vil du få en kald, god smoothie klar til servering.
