Superenkelt å lage, smaker veldig godt og ikke minst én super kilde til gode fettsyrer!
Dette er et energirikt pålegg og energien kommer fra umettet fett fra mandlene og cashewnøttene.
Cashewnøtter inneholder omega 3 og 6, kalsium, magnesium, jern, folinsyre og vitamin E. De er rike på antioksidanter, bidrar til et godt immunsystem, er godt for nervesystemet og hjertet vårt. Mandlene er proteinrike og inneholder gode umettede fettsyrer som vi vet er bra for kroppen og helsa vår.

Nøttesmør kan brukes som pålegg, topping på havregrøt og smoothiebowl eller som en ingrediens i selve smoothien. Test det ut og kommenter gjerne om du benytter det på én annen måte, gøy med inspirasjon fra andre også.
Dette trenger du:
100 gram mandler
100 gram cashewnøtter
en liten klype salt
Blender eller stavmikser med knivsett
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 150 grader
Fordel nøttene utover et stekebrett dekt med bakepapir
Rist nøttene i ca 10 min
Tøm de over i kolben til blenderen (eller bollen til stavmikseren) sammen med én klype salt og kjør de på høy hastiget til du får en jevn, smørlignende blanding. Jo lengre du kjører de, jo mer flytende konsistens vil du få.
Du må kanskje røre litt innimellom for å blande det godt sammen, men dette går litt på type blender eller stavmikser. Har du en kraftig blender vil dette gå på under 10 min, har du en som ikke er så kraftig vil det ta lengre tid. Jeg har laget dette med stavmikser også, i tilhørende bolle med kniv, og da tok det ca 10-12 minutter før jeg fikk ønsket konsistens.
Ikke bli fristet til å stoppe for tidlig eller blande inn olje. Oljen fra nøttene vil komme etterhvert og du vil få en fin jevn blanding, men det krever tålmodighet.
Lykke til og håper det smaker!

Ett svar til “mandel- og cashewsmør”
[…] 1 ss mandel- og cashewsmør (her kan du benytte peanøttsmør også) […]
LikerLiker