mandel- og cashewsmør

Superenkelt å lage, smaker veldig godt og ikke minst én super kilde til gode fettsyrer! 

Dette er et energirikt pålegg og energien kommer fra umettet fett fra mandlene og cashewnøttene.

Cashewnøtter inneholder omega 3 og 6, kalsium,  magnesium, jern, folinsyre og vitamin E. De er rike på antioksidanter, bidrar til et godt immunsystem, er godt for nervesystemet og hjertet vårt. Mandlene er proteinrike og inneholder gode umettede fettsyrer som vi vet er bra for kroppen og helsa vår.

Cashew- og mandelsmør
Smaker godt som pålegg på knekkebrød, kjekser og ikke minst som topping på havregrøten.

Nøttesmør kan brukes som pålegg, topping på havregrøt og smoothiebowl eller som en ingrediens i selve smoothien. Test det ut og kommenter gjerne om du benytter det på én annen måte, gøy med inspirasjon fra andre også.

Dette trenger du:

100 gram mandler

100 gram cashewnøtter

en liten klype salt

Blender eller stavmikser med knivsett

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 150 grader

Fordel nøttene utover et stekebrett dekt med bakepapir

Rist nøttene i ca 10 min

Tøm de over i kolben til blenderen (eller bollen til stavmikseren) sammen med én klype salt og kjør de på høy hastiget til du får en jevn, smørlignende blanding. Jo lengre du kjører de, jo mer flytende konsistens vil du få.

Du må kanskje røre litt innimellom for å blande det godt sammen, men dette går litt på type blender eller stavmikser. Har du en kraftig blender vil dette gå på under 10 min, har du en som ikke er så kraftig vil det ta lengre tid. Jeg har laget dette med stavmikser også, i tilhørende bolle med kniv, og da tok det ca 10-12 minutter før jeg fikk ønsket konsistens.

Ikke bli fristet til å stoppe for tidlig eller blande inn olje. Oljen fra nøttene vil komme etterhvert og du vil få en fin jevn blanding, men det krever tålmodighet.

Lykke til og håper det smaker!

Mandel- og cashewsmør
Litt tålmodighet kreves, men det er absolutt verd det.

 

 

Ett svar til “mandel- og cashewsmør”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: