Jeg føler jeg gjentar meg selv til en stadighet, men her kommer nok en god smoothiefavoritt og denne har også en litt eksklusiv ingrediens.
Den litt eksklusive ingrediensen er vaniljepulver. Det må ikke forveksles med vaniljesukker, da vaniljepulver er et rent produkt og ikke tilsatt sukker. Vanilje er et av de mest kostbare kryddersortene og man finner derfor som oftest ikke ekte vanilje i mange sjokolade- og isprodukter. De fleste produsenter tilsetter vanillin istedet da det er et billigere alternativ. Vaniljepulver kan brukes i smoothie, vafler, pannekaker, bakst og hjemmelaget sjokolade, kakao – ja, det meste faktisk. Jeg har også brukt det i favorittoppskriften min på granola som du finner her. Ren vare og fantastisk på smak. Et glass med vaniljepulver koster ca 100,- og det kan oppleves som dyrt, men det er veldig drøyt i bruk så du vil ha et slikt glass lenge.

Lag denne som en smoothie eller en litt tykkere smoothiebowl om du vil. Du gjør smoothien tykkere ved å tilsette litt mindre yoghurt eller tilsette en neve med havregryn til smoothieblandingen. Her er ingrediensene:
- 4 dl bringebær
- 4 dl yoghurt naturell
- 0,5 mango, gjerne godt moden
- 1 banan, godt moden
- ca 1 cm tykk skive lime (uten skall)
- 1 ts vaniljepulver
Dette gir ca 1 liter ferdig smoothie. Blir det noe til overs så frys det ned i porsjonsstørrelser eller du kan lage deg kjøleskapsgrøt til dagen etter. Husk at smoothien holder seg et par dager i kjøleskapet om du putter den i en tett beholder, men da bør den ristes godt før du drikker den da den lett skiller seg.