Kald havregrøt? Ikke kast restene

Den siste tiden så har vi blitt mer bevisst på hvor mye mat som kastes. Både matsvinn i butikker og i husholdningen er satt under lupen og bra er det! Her er et lite bidrag fra meg til hvordan du kan spare både tid og redusere matsvinn ved å benytte havregrøtrester til en ny frokost, lunsj eller kveldsmat. 

Er det igjen litt havregrøt etter frokosten din, så ta restene over i en boks med lokk eller skål som du dekker til med plastikkfilm. Denne holder seg fint i kjøleskapet i et par dager og er klar til bruk når du har lyst på en ekstra god frokost, lunsj eller kveldsmåltid.

Kald havregrøt
Kald havregrøt blandet med litt vaniljekesam og toppet med persimmon, kiwi og granola.

Slik gjør du:

Ta boksen ut av kjøleskapet og bland inn ca 1-2 spiseskjeer med kesam vanilje, alt etter hvor mye grøt du har tilgjengelig. Ha det hele over i en skål og topp med persimmon og kiwi kuttet i terninger, litt hakkede nøtter eller som jeg har gjort her, bruk litt granola (oppskrift her).

Enkelt og greit måltid som du lager på kortere tid enn den fantastiske havregrøten (som jeg virkelig er superfan av!)

Persimmon og kiwi som topping på kald havregrøt
Frisk frukt sørger for at måltidet ser ekstra fristende ut og sørger for at du er nærmere dine 5 om dagen.
Kald havregrøt
Proppfull av farger og ikke minst kostfiber, vitaminer og mineraler som gjør kroppen godt! Frukt er digg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s