Bakt paprika med sorte bønner

Bakt paprika med sorte bønner gratinert med ost. Det er en perfekt middag på travle hverdager. Du lager den på under halvtimen og mesteparten av tiden er det ovnen som jobber, mens du kan gjøre andre ting. 

Å øke inntaket av grønnsaker kan bidra til bedre helse, bedre fordøyelse samt at det kan bidra til å forebygge overvekt og en del livsstilsrelaterte sykdommer som diabetes type 2 og enkelte kreftformer. Grønnsaker inneholder lite energi, men er proppfull av viktige byggeklosser for kroppen vår. Jobber du får å gå ned i vekt er det med andre ord et godt valg å øke inntaket av grønnsaker i kostholdet ditt.

Bytte kjøtt mot grønnsaker

For veldig mange mennesker er det ikke så enkelt å erstatte for eksempel karbonade- eller kjøttdeigen med bønner, linser eller kikerter. Mye av det skyldes kanskje liten kunnskap om å tilbrede belgfrukter, bønner og linser. Vi er ikke vant til å bruke det i kostholdet vårt og det er ukjent område for oss. Her er en oppskrift til deg på en enkel og smakfull vegetarrett, som jeg håper ikke får deg til å savne kjøttet.

enkel vegetarmiddag på under 30 minutter
Ovnsbakt paprika med sorte bønner, gratinert med ost.

Gratinert og ovnsbakt paprika med sorte bønner

Du trenger (1 porsjon):

1 rød paprika

2 dl sorte bønner (go green eller annet merke, klar til bruk)

6-8 cherry eller plommetomater

1/3 gulrot

2 ts tomatpurré

1/3 ts sukker

3-4 ss kaldt vann

et par skiver gul løk

et par tynne skiver med rød chilli

4 skiver hvitost til gratinering (kan sløyfes)

Krydder: oregano, estragon, timian og basilikum

Slik gjør du:

sett stekeovnen på varmluft, ca 180 grader (kommer an på ovnstype)

finhakk løk, chilli og gulrot.

varm opp en kasserolle med litt olivenolje, medium varme

fres løk, gulrot, chilli i kasserollen til det er mykt

smak til med en liten ts oregano og basilikum og en liten klype med timian og estragon

tilsett 2 ts tomatpurré og rør godt rundt til alt er blandet godt sammen

smak til med sukker for å redusere den litt bitre smaken fra tomatpurréen

tilsett litt kaldt vann og de sorte bønnene. Rør godt sammen.

del paprikaen i to, vask den i kaldt vann og rens den for stener.

fordel blandingen med bønner og grønnsaker i de to halvdelene og dekk til med hvitost

legg på et stekebrett dekt med bakepapir og stek i ovnen i ca 15 minutter eller til osten er gylden

Dryss litt oregano over og det er klart til servering. Om du ikke fikk plass til alt av blandingen i paprikaene, så kan du legge den over før eller etter steking.

Serveres med en liten salat, men den står seg godt alene også.

Baktpaprikagratinert_
Vegetarmiddag på under 30 minutter. Enkel middag som alle klarer å lage.

2 kommentarer Legg til din

  1. Matheo sier:

    Jeg liker oppskriftene de er så bra at moren min liker de også

    Likt av 1 person

    1. Bente sier:

      Tusen takk! Det var veldig hyggelig å høre 🤗

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..