Bakt paprika med sorte bønner gratinert med ost. Det er en perfekt middag på travle hverdager. Du lager den på under halvtimen og mesteparten av tiden er det ovnen som jobber, mens du kan gjøre andre ting.
Å øke inntaket av grønnsaker kan bidra til bedre helse, bedre fordøyelse samt at det kan bidra til å forebygge overvekt og en del livsstilsrelaterte sykdommer som diabetes type 2 og enkelte kreftformer. Grønnsaker inneholder lite energi, men er proppfull av viktige byggeklosser for kroppen vår. Jobber du får å gå ned i vekt er det med andre ord et godt valg å øke inntaket av grønnsaker i kostholdet ditt.
Bytte kjøtt mot grønnsaker
For veldig mange mennesker er det ikke så enkelt å erstatte for eksempel karbonade- eller kjøttdeigen med bønner, linser eller kikerter. Mye av det skyldes kanskje liten kunnskap om å tilbrede belgfrukter, bønner og linser. Vi er ikke vant til å bruke det i kostholdet vårt og det er ukjent område for oss. Her er en oppskrift til deg på en enkel og smakfull vegetarrett, som jeg håper ikke får deg til å savne kjøttet.

Gratinert og ovnsbakt paprika med sorte bønner
Du trenger (1 porsjon):
1 rød paprika
2 dl sorte bønner (go green eller annet merke, klar til bruk)
6-8 cherry eller plommetomater
1/3 gulrot
2 ts tomatpurré
1/3 ts sukker
3-4 ss kaldt vann
et par skiver gul løk
et par tynne skiver med rød chilli
4 skiver hvitost til gratinering (kan sløyfes)
Krydder: oregano, estragon, timian og basilikum
Slik gjør du:
sett stekeovnen på varmluft, ca 180 grader (kommer an på ovnstype)
finhakk løk, chilli og gulrot.
varm opp en kasserolle med litt olivenolje, medium varme
fres løk, gulrot, chilli i kasserollen til det er mykt
smak til med en liten ts oregano og basilikum og en liten klype med timian og estragon
tilsett 2 ts tomatpurré og rør godt rundt til alt er blandet godt sammen
smak til med sukker for å redusere den litt bitre smaken fra tomatpurréen
tilsett litt kaldt vann og de sorte bønnene. Rør godt sammen.
del paprikaen i to, vask den i kaldt vann og rens den for stener.
fordel blandingen med bønner og grønnsaker i de to halvdelene og dekk til med hvitost
legg på et stekebrett dekt med bakepapir og stek i ovnen i ca 15 minutter eller til osten er gylden
Dryss litt oregano over og det er klart til servering. Om du ikke fikk plass til alt av blandingen i paprikaene, så kan du legge den over før eller etter steking.
Serveres med en liten salat, men den står seg godt alene også.

3 svar til “Bakt paprika med sorte bønner”
Jeg liker oppskriftene de er så bra at moren min liker de også
LikerLikt av 1 person
Tusen takk! Det var veldig hyggelig å høre 🤗
LikerLiker
[…] middagsretter som bakt paprika med sorte bønner er kjapp middag på travle hverdager. Kan gjøres ferdig kvelden før og settes i ovnen straks du […]
LikerLiker