Nicecream basic

Denne veganske isen har versert på sosiale medier i flere år nå og jeg må bare innrømme at det er så absolutt fortjent! Har du fortsatt ikke testet den, så er det på tide å gjøre noe med det nå. Basen på denne isen er én enkel ingrediens; frosne bananer. Har du en god og kraftig blender kan du ta godt modne bananer rett fra fryseren og over i blenderen. Kjør de på «smoothie» eller «ice cream» om du har ferdig innstilte program, hvis ikke still inn blenderen på en hastighet som er sterk nok til å kverne bananene. Har du en blender som ikke er kraftig kan det lønne seg å sette bananene litt på benken før du kjører de i blenderen.

Nicecream strawberries
Nicecream med jordbærsmak er helt supert å nyte på varme (og kalde) dager.

Når bananene har fått en konsistens lik soft-is tilsetter jeg det jeg ønsker av smak på isen. Her er det kun du som setter begrensningene. Vil du ha en variant som ikke er veldig energirik bør du styre unna nøtter, nøttesmør og sjokoladevarianter og holde deg til frosne eller friske bær. Skal du lage deg en liten treat er både sjokolade og peanøttsmør gode smaker å tilsette. Her får du oppskriften på min jordbær nicecream med vaniljesmak. Den er ihvertfall en favoritt hos ungene og du lager den på under 5 min med en god blender og alle ingrediensene i hus.

Nicecream med jordbær og vaniljesmak

Du trenger:

2 frosne bananer

4-5 dl frosne jordbær

1/8 ts med vaniljepulver (kan sløyfes, men da mister du vaniljesmaken)

en liten skvis med limesaft (kan sløyfes)

et par blad med frisk basilikum (kan sløyfes)

  • Kjør kun bananene i blenderen til de får en soft-is lignende konsistens
  • Bland så inn jordbær, vaniljepulver og basilikumbladene. Skvis litt limesaft over og kjør til det er godt blandet og har fått en jevn, fin farge.
  • Om blenderen din ikke har kraftig motor, kan dette bli litt tungt. Bland da inn en liten ss eller mer av f.eks mandelmelk eller litt frukt- eller grønnsaksjuice. Om du ikke er opptatt av at alt skal være plantebasert eller laktose/melkefritt,  kan du såklart bruke ordinær kumelk
  • Ønsker du en hardere konsistens på isen kan du sette blandingen inn i fryseren i ca 30 minutter før du spiser den. Du kan også fylle den over i isformer eller la den stå i fryseren lengre. Da trenger du bare tine den litt på benken før du nyter den.

Lykke til!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: