Hva med kake til frokost da? Om jeg tuller? Nei, jeg gjør ikke det og her er oppskriftenJeg er EGENTLIG ikke så fan av at alt skal være dessert eller kake og det sier seg jo selv at kake til frokost er noe man kan ha én gang iblant, men ikke for ofte. Denne derimot kan du spise hver dag om du vil. Den er sukkerfri, har en grovhetsprosent på 100% og ikke minst er den mettende og proteinrik. Du får til og med litt av dine 5 om dagen når du spiser den.
Sukrin+ og sukrin gold er en god investering om du liker å bake, men samtidig ønsker å redusere sukkerinntaket ditt. Disse to produktene begynner å bli godt kjent nå og finnes derfor i de fleste dagligvarebutikker med godt utvalg, helsekost eller på nett om du foretrekker. Dette er naturlig søtning som fint kan erstatte sukker. Jeg har tidligere slitt med litt ettersmak ved bruk av sukrin, men med disse to i kombinasjon ser det ut til at jeg unngår den.

Her er oppskriften, det tar deg ca 30 min totalt og de fleste ingrediensene håper jeg du har i kjøleskap og skuffer allerede.
Dette trenger du:
2 egg
1 ss sukrin+
1 ss sukrin gold
2 ss kesam vanilje
2 dl sammalt hvete, finmalt
1 dl havregryn
en liten klype salt
2 ts bakepulver
2 ss frosne bringebær
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Pisk egg, sukrin gold og sukrin+ til en luftig blanding
- Vend inn resten av ingrediensene forsiktig med eggeblandingene, foruten bringebærene, de kommer helt til slutt
- Helt tilslutt rører du inn de frosne bringebærene
- Legg bakepapir i en liten, ildfast form
- smør deigen ut i bunnen på formen
- sett frokostkaken inn i ovnen i ca 20 minutter (alt etter ovnstype)
- Ta ut og legg på en rist til avkjøling. Kan oppbevares i kjøleskap i et par dager.
Server gjerne med litt Kesam vanilje og litt frukt, eller ta den i hånda på vei ut døra.
Håper det smaker!
