Det er veldig godt med eplekake og når du kan lage den med norske epler så smaker den enda bedre. Denne er bakt med grovere mel og mindre sukker. Super å ta med i tursekken, på idrettsarrangement eller hive i fryseren og ta opp til tining når du får besøk.
På denne oppskriften gir jeg deg to valg på meltyper å bruke. Begge smaker like bra og hever seg godt, men den ene vil bli litt mer luftig enn den andre likevel. Hvetemelet utgjør forskjellen på både farge og litt på smak også. Det «smaker litt mer» av grovt mel, så her må du selv bestemme hvor grov du ønsker eplekakemuffinsen skal være. Den friske eplesmaken vil likevel gjøre at du får en god, søt smak på eplekakemuffinsen tilslutt uansett.
Oppskrift på eplekakemuffins (6 stk i store muffinsformer)
150 gram romtemperert margarin (jeg brukte soft flora)
3 spiseskjeer brunt sukker
3 egg
50 gram havregryn
50 gram hvetemel (kan sløyfes, øk mengden tilsvarende på sam.hvete, finmalt isåfall)
50 gram sammalt hvete, finmalt
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1 eple
Slik gjør du:
Sett ovnen på 190 grader
Pisk margarin og brunt sukker sammen. Bland inn eggene.
Bland så inn mel, bakepulver og kanel. Pisk det hele sammen til det er godt blandet.
Tøm røren over i muffinsformer eller et muffinsbrett dekt med bakepapir. Jeg har noen ildfaste glass som jeg også har bakt i, fungerer utmerket det også, men da må du smøre de med litt olje før du tømmer over røren.
Skjær eplebitene i tynne skiver og del de i to. Legg de oppi røren som er i formene, her er det litt smaksak hvor mye eple du ønsker å ha i muffinsen, så prøv deg litt frem.
Sett brettet inn i ovnen og stek i ca 30 min. Følg med på steketiden, da det vil variere fra ovn til ovn.
