Epledessert med kesam – et mellommåltid som varmer

Denne oppskriften kan strengt tatt også være en god dessert etter et godt måltid, men kan like gjerne spises som et lite mellommåltid. 

Norske epler smaker fantastisk og nå er det høysesong og butikkene bugner av utvalg av forskjellige sorter. Det er mye smak og farge på de norske eplene og det setter en ekstra spiss på måltidet. Vi spiser med øynene og utseendet på maten har derfor så absolutt noe å si for opplevelsen. 

Dette trenger du:

Eple

Havregryn 

Honning

Kanel 

Kesam vanilje eller original 

Slik gjør du: 

Sett ovnen på ca 160 grader. Kutt opp et halvt eple i små terninger. Jo større bitene er jo lengre steketid vil de trenge. 

Legg epleterningene på et brett med bakepapir.

Ha over 4 skjeer med havregryn og 0,5 ts honning. Bland det godt sammen og dryss litt kanel over.

Steketiden er ca 15 min, men det er litt avhengig av ovn så følg med. 

Ta et par spiseskjeer med kesam i et glass. Ta blandingen med epler og havregryn ut fra ovnen og topp kesamen med en spiseskje, eller mer, av den. Du kan også tilberede det lagvis i glasset, med annenhver del av blandingen og kesamen.

Håper det smaker! 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s