Denne oppskriften kan strengt tatt også være en god dessert etter et godt måltid, men kan like gjerne spises som et lite mellommåltid.
Norske epler smaker fantastisk og nå er det høysesong og butikkene bugner av utvalg av forskjellige sorter. Det er mye smak og farge på de norske eplene og det setter en ekstra spiss på måltidet. Vi spiser med øynene og utseendet på maten har derfor så absolutt noe å si for opplevelsen.
Dette trenger du:
Eple
Havregryn
Honning
Kanel
Kesam vanilje eller original
Slik gjør du:
Sett ovnen på ca 160 grader. Kutt opp et halvt eple i små terninger. Jo større bitene er jo lengre steketid vil de trenge.
Legg epleterningene på et brett med bakepapir.
Ha over 4 skjeer med havregryn og 0,5 ts honning. Bland det godt sammen og dryss litt kanel over.
Steketiden er ca 15 min, men det er litt avhengig av ovn så følg med.
Ta et par spiseskjeer med kesam i et glass. Ta blandingen med epler og havregryn ut fra ovnen og topp kesamen med en spiseskje, eller mer, av den. Du kan også tilberede det lagvis i glasset, med annenhver del av blandingen og kesamen.
Håper det smaker!