Minipannekake med kesamtopping

Minipannekaker med kesamtopping

Tom for brød eller litt matlei? Det finnes flere alternativer til den tradisjonelle brødskiva som går kjapt å lage ferdig og møtes med jubel av små barn, og voksne, tidlig om morgenen. 

Nå kan disse fint gå som lunsj eller kveldsmat også og er et godt alternativ etter trening for både store og små. Røren kan lages kvelden før, da får den tid til å svelle litt ekstra, og den står seg godt i kjøleskapet et par dager i lukket beholder.

IMG_2227

Oppskrift på minipannekaker med blåbær:

1 dl havregryn

1,5 dl havremel

0,5 dl hvetemel

en liten klype salt (dropp denne om du bruker mye ferdigprodukter i hverdagen)

2,5 dl melk

2 ss cottage cheese

2 ts bakepulver

Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør de sammen med stavmikseren eller en visp til du har en flytende røre uten klumper.

Til kesamtopping:

2-3 ss kesam, vanilje

1-2 ss blåbær, frosne

Her er det litt opp til deg hvor mye blåbær du ønsker å bruke. Jeg brukte veldig mye blåbær da jeg har litt blåbærdilla for tiden og synes kombinasjonen med pannekakene er så god. Men her må du nesten smake deg litt frem. Bland de to sammen og rør godt til kesamen tar farge av bærene. Du må gjerne bruke frosne bær, de vil tine fort mens du rører. Bruker du bærene du kjøper på butikken er det ikke sikkert du klarer å få samme farge på kesamen og de gir ikke samme smaken som frosne bær vil gi.

Fordel pannekakerøren med en spiseskje i en varm stekepanne. Stek i et par minutter på hver side, ikke bruk for høy varme. Legg pannekakene på en rist når de er ferdig stekt, så slipper du at de «svetter» på et fat. Når du har stekt din andel pannekaker stabler du de i et tårn og tømmer kesamtoppingen over. Her kan du også legge kesamtopping mellom hver pannekake om du vil.

Håper det smaker!

IMG_2256

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: