Barnevennlig blåbær-smoothie

Barnevennlig blåbær-smoothie

De fleste barn elsker smoothie og det er jeg (og sikkert veldig mange andre foreldre) glad for. En god smoothie kan være som en skattekiste med gode ingredienser for en kropp i vekst og utvikling. 

Jeg prøver å lage smoothie så ofte som mulig, slik at det alltid står klart i kjøleskapet til guttene kommer hjem etter skolen. Da er de som regel skrubbsultne og smoothie er en sikker vinner om den står klar til å drikkes. Men hva er forskjellen på en smoothie i butikken og min? Jo, jeg har bestandig en god proteinkilde og nesten alltid en neve havregryn i, de fleste typene du får kjøpt på butikken er laget av frukt og juice som ikke vil være like mettende og næringsrike som de hjemmelagde. Er det grønnsaker til overs fra gårsdagens middag kan de havne oppi blenderen også, sammen med masse god frukt og bær.

En av favorittene for tiden er blåbærsmoothie, og den blir nok enda bedre når vi får plukket noen blåbær selv, men enn så lenge funker det helt topp med frosne.

BLÅBÆRSMOOTHIE MED ANANAS OG EPLE (ca 2 liter)

1 pose frosne blåbær (400 gram)

1 godt moden banan

1 godt moden ananas

1 eple (ta ut kjerne, stilk og frø)

1 stor neve havregryn

ca 5 dl naturell yoghurt eller valgfri type (tjukkmjølk kan også brukes)

Bland alle ingrediensene i blenderen og kjør til en klumpefri konsistens. Tøm over i glass eller flaske og sett det som blir til overs i kjøleskap eller frys det ned for senere bruk. Jo mere havregryn du tilsetter, jo tykkere blir konsistensen på smoothien. Du kan også øke eller redusere væskemengden for å endre til tykkere eller tynnere konsistens.

Håper det smaker!

IMG_9425IMG_9431

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: