Sukkerfri smuldrepai med bær

Det er godt å kunne servere en dessert med god samvittighet om det er til meg selv eller venner som kommer på besøk. Denne lager du på under halvtimen og ingrediensene har du mest sannsynlig i hus allerede.

En smuldrepai klarer alle å lage også litt større barn. Denne er veldig enkel, det er kun naturlig sukker fra bærene og den krever ikke me utstyr enn ildfaste former.

Sukkerfri smuldrepai med bær (2 porsjoner)

40 gram havregryn

40 gram bremykt

2 never med bringebær (ca 25 stk)

1 liten neve med blåbær (ca 20 stk)

Antall bær kommer litt an på formene, jeg brukte porsjonsformer.

Om du kun har tilgang på frosne bær kan disse også brukes. De slipper litt mer vann enn de friske og du kan derfor risikere at paien blir litt bløtere. Du kan prøve deg frem med å øke mengden havregryn. Om du har tilgang på havremel kan du erstatte halvparten av havregrynene med melet.

Sett ovnen på 200 grader.

Bland havregryn og bremykt i en bolle og smuldre det sammen til du får en klumpete konsistens. La det være noen gode smørklumper i blandingen. Ta frem to ildfaste porsjonsformer og fordel bærene slik at de dekker bunnen av de. Fordel havregynblandingen som et lokk over formene.

IMG_9351
Om du ønsker å bruke andre bær er det såklart ikke noe problem. Bruk de bærene du synes smaker godt og gjerne de som er i sesong.

Sett inn i ovnen på den nest øverste rillen og la det stå til lokket er lett gyldent og litt sprøtt, med min ovn tar det ca 20 minutter. Serveres som de er rett fra ovnen eller du kan la de kjøle seg litt ned før servering. Prøv gjerne med 1 spiseskje kvarg (kesam) til. (Jeg er storforbruker av vaniljekesam og det smaker fantastisk til denne også!)

IMG_9385
Klem havregrynblandingen oppå som et lokk. Fordel med en skje eller lignende så blir det enklere.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s