Jordbærsmoothie

den

En frisk og god smoothie er aldri feil og som alltid (i mine smoothier) inneholder også denne masse god næring. 

Jeg lager alltid store porsjoner av smoothien og fryser ned det som skulle bli til overs. Det skjer veldig sjelden, så ofte lager jeg enorme mengder for å ha noe til fryseren også. Smoothie står seg i kjøleskapet 1 dag eller to, bare sørg for at du tømmer det over på en ren flaske, syltetøyglass eller en annen type oppbevaring med tett lokk. Rist flasken godt om den har stått litt i kjøleskapet, så er den så god som ny på smak ihvertfall. Fargen kan endre seg litt, men bruker du litt lime eller sitron i så holder den seg veldig bra.  Oppskriften er på ca 2 liter, men kan lett endres om du vil ha mindre mengde.

Jordbærsmoothie

1 pose frosne jordbær (400gr)

1 frossen mango, godt moden når den ble fryst (bruk gjerne fersk om du har)

0,5 avocado

7 dl tjukkmjølk

0,5 lime, brukte kun saften fra denne

ca 1 tommelfingernegl med ingefær (puttet hele i blandingen)

Litt eplejuice, ca 0,25 dl. Ønsket å bruke opp rester jeg hadde i kjøleskapet. Her kan du bruke 0,5 eple istedet om du ønsker (ta ut event fruktsteiner og stilk først)

Kjør i blender til du får en jevn, fin konsistens og tøm over i et glass eller en skål. Serveres med topping om du ønsker. Jeg har brukt revet kokosflak og kuttet opp friske jordbær på disse bildene.

Fra avocadoen får du umettet fett, mens tjukkmjølka gir deg proteiner og gjør at smoothien gir deg metthetsfølelse. Tjukkmjølka inneholder også karbohydrater og fett, men da mest av det mettetede fettet. Det er ønskelig å redusere inntaket av mettet fett i kostholdet, men det er plass til noe mettet fett. Balanse er tingen og det å overdrive inntaket av noen næringsstoffer vil aldri være gunstig. Bærene og frukta gir deg påfyll av vitaminer (spesielt vitamin C), mineraler og ikke minst karbohydrater og litt kostfiber. Da har du jo stort sett alt du trenger i et måltid 😉

IMG_5295

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..