Salat med hummus og eple

Eple og hummus er en super kombinasjon på smak, så hvorfor ikke putte de sammen i en salat?

Hummus er en puré laget av kikerter.  Det jeg oppfatter som den vanligste måten å tilbrede den på er å tilsette hvitløk, tahini (sesamfrøolje), olivenolje og sitronsaft. Men, den kan også tilsettes andre grønnsaker som rødbeter og forskjellige krydderurter for å få en variasjon i smaken. Hummus er fint som tilbehør eller pålegg og gir en god kryddersmak på wraps, knekkebrød og som her i salaten din. Ikke minst er den super å bruke som dipp om du er fysen på kvelden! Tidligere lagde jeg en del hummus selv, men i det siste er det Grønne folk sin hummus som har vært alternativet mitt i en travel hverdag. Den er rimelig og selges på Rema butikkene her i Trondheimsområdet og i Oslo.

Kikerter er rikt på proteiner, kostfiber og innholder også en god mengde folat. Det vil derfor være en mettende ingrediens i salaten å bruke hummus eller kikerter for seg selv og absolutt et fint alternativ til folatrik mat for kvinner som er i fertil alder og ønsker å bli gravide. 

Salaten idag var en grunnsalat som ble tilovers etter middagen igår. Den bestod av feldsalatmix og kuttet agurk. Jeg tilsatte epleskiver og en spiseskje hummus i bollen før jeg toppet det hele med en neve knuste valnøtter (grove biter). Du må gjerne tilsette både sukkererter, gulrot og paprika til denne salaten. Det er grønnsaker som smaker godt sammen med hummus og vil matche den krydrede smaken den setter på salaten.

Håper det smaker!

IMG_5345

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: