Grillings med litt mindre kalorier

Et grillmåltid inneholder ofte mange kalorier og kan være en liten energibombe om du ikke passer på. Er du i en vektreduksjonsfase kan dette tilbehøret være et godt tips.

Maispuré er et godt alternativ til béarnaise-saus synes jeg. Puréen inneholder færre kalorier (ca 120 kcal per 100 gram) enn for eksempel béarnaise-saus og kan derfor nytes med litt bedre samvittighet om du ønsker å gå ned i vekt, eller passe på vekten din og energiinntaket. Du lager den enkelt på et par minutter og det er lite hokuspokus med det.

Du må gjerne spise saus til måltidet også, men det kan jo være greit å begrense mengden du inntar. Jeg ønsker jo, som du sikkert vet, at det skal være plass til alt i et kosthold og da inkluderer jeg gjerne saus, men da er det som sagt smart å passe på mengden du forsyner deg med.

IMG_5121

Her er oppskriften:

1 boks hermetiske maiskorn

1 ss melange margarin

1 ss matfløte

Smak til med litt salt ved behov

Kok opp vann og tøm maiskorn oppi det kokende vannet. La det koke i 1 minutt eller 2 før du siler av vannet, men tar vare på litt av kokevannet. Her kan du gjerne bruke en sikt for å unngå at alle maiskornene blir med vannet ut i vasken. Tøm maiskornene over i en skål sammen med margarin og fløte og litt av kokevannet du holdt igjen. Kjør det hele i en stavmikser til du får en jevn puré. Om det er noen grove biter gjør det ingenting, jeg synes det er godt 😉

Lykke til!

IMG_5130IMG_5112

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..