Pannekaker med eplefyll

Pannekaker er en populær middag her hjemme, som i de fleste andre (småbarns)hjem. Selv om jeg alltid lager grove pannekaker med havregryn og fullkornsmel sitter jeg ofte igjen med følelsen av å ikke bli helt mett. 

Jeg føler det er noe som mangler.. og det er det jo. Grønnsaker eller frukt så klart! Kanskje forbinder du pannekaker med bacon, blåbærsyltetøy og/eller sukker? Det gjør jeg også, men idag kom jeg til å tenke på den franske varianten (crêpes) og fikk lyst til å oppgradere pannekakene litt. Oppskriften på pannekakene jeg lager finner du her.

Det tar sin tid å steke pannekaker til guttene mine + kompiser. De er i skolealder og har absolutt matvett når det står pannekaker på bordet. Jeg benyttet derfor anledningen til å finhakke et eple som jeg la på en stekeplate med bakepapir under, drysset litt kanel på toppen og klemte tilslutt over litt flytende honning. Rørte så det hele godt sammen og satte det inn i ovnen som var varmet opp til ca 175 grader. Eplene stod i ovnen til jeg var ferdig med å steke pannekaker og de var blitt deilig myke.

IMG_4638
Bakte epler med kanel passer også som en liten dessert på kvelden om du er fysen på noe godt. Server med litt hakkede nøtter og mørk sjokolade eller kanskje litt kesam vanilje og granola?

Jeg stekte pannekaker i et forrykende tempo og når de to siste var stekt stod det mitt navn på de! Jeg la de på tallerkenen,  fylte på med eplebitene og litt blåbær. Ved siden la jeg 1 stor spiseskje med vaniljekesam som jeg brukte som en slags dip til pannekakene.

Dette smakte helt fortreffelig, jeg ble god og mett på 2 pannekaker og jeg fikk et godt tilbehør som er et bedre alternativ enn bacon og syltetøy for meg ihvertfall. Du skal ikke se bort ifra at det blir denne varianten neste gang også  😉

IMG_4666

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..