Salat med fjellbris, egg og cottage cheese

(inneholder sponset produkt)

Et måltid med proteiner metter godt og derfor er det viktig med gode proteinkilder i salaten du lager deg. Denne salaten er en super matpakkesalat og kan gjerne spises som en middag også. 

Proteinkilder som linser, bønner og kikerter er nå enkle å ta i bruk. I de fleste dagligvarebutikker har de nå et godt sortiment av disse og det ikke er behov for bløtlegging før de taes i bruk. Gogreen er et merke jeg velger ofte, da de har god kvalitet og er enkle i bruk, men det finnes mange gode alternativ.

I denne salaten har jeg også brukt den nye spekeskinka fra Stranda, Fjellbris. Jeg fikk tilsendt prøver på produktet for å teste det ut og komme med en tilbakemelding. Jeg har, som jeg har sagt før, fokus på saltinntak i det daglige kostholdet til klientene mine. Jeg jobber med å redusere inntaket av salt for en del av mine klienter, da det i mange tilfeller er alt for høyt. Spekeskinke inneholder en god del salt og er derfor et produkt jeg ikke ønsker at man skal spise for mye av. Når Stranda nå kommer med et produkt som smaker like godt som den tradisjonelle spekeskinken de har, men inneholder 2 gram mindre salt, så er det så klart denne jeg ønsker at man skal velge fremfor den tradisjonelle spekeskinken.

Cottage cheese og egg er gode proteinkilder. Det er også produkter de fleste har tilgjengelig i kjøleskapet. Er du en av de som ikke liker cottage cheese, kan du bytte den ut med litt kesam (naturell) istedet. For å unngå stress på morgenen, kok opp egget kvelden før og legg det i kjøleskapet, så er det klart til salaten dagen etter.

Salat med egg, cottage cheese og fjellbris

Middelhavssalat som base (velg ønsket mengde selv, jeg tok ca 1 neve)

1 kokt egg

rød paprika

1 stor ss cottage cheese

1 ss røde linser

1 ss rød løk (finhakket)

2 skiver fjellbris revet i tynne skiver

 

Server gjerne med noen oppdelte cherrytomater på toppen som toppes med litt olivenolje og grovkvernet pepper.

IMG_2408

Én kommentar Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..