Salat med reker og avokado

En god salat er et supert alternativ til både lunsj og middag og kan hjelpe deg med å øke inntaket av grønnsaker i kostholdet, noe mange av oss kan ha et behov for. Om du tror at det innebærer den tradisjonelle salaten med ost, skinke og vassen tomat eller den ferdigkjøpte tacosalaten på dagligvaren, så tar du feil! Salat kan være så mye mer. 

Her er ukas salattips fra meg. En god salat med reker, avokado og røde linser.

 

I denne salaten har jeg brukt crispisalat og en babyleaf-blanding som er kjøpt i dagligvarebutikken. De røde linsene er fra merket GoGreen som selges på de fleste daglivarebutikkene. Jeg foretrekker disse fordi de er klare til bruk og trengs bare å skylles i vann før du har de i salaten. Reker tiner du enkelt på kjøkkenbenken, om du ikke får tak i ferske, rensk de og oppbevar de i kjøleskapet om de ikke brukes med en gang. Både reker og linser er gode kilder til protein og vil gi en god metthetsfølelse.

IMG_2550

 

Avocado er en god kilde til umettet fett og passer veldig godt i salater og smaker ikke minst fantastisk godt sammen med reker. Del avocadoen i to og la stenen ligge i den delen du ikke bruker, oppbevar delen med sten i kjøleskap og den vil holde seg et par dager. Det oppstår litt misfarging på avokadoen når den er delt, men om du ikke liker den er det bare å skjære av en tynn skive på det øverste laget, så er den så god som ny under.

Ellers ble det en miks av grønnsaker som var tilgjengelig i kjøleskapet og som måtte brukes opp. Ferdig oppkuttet grønnsaker som sukkererter, paprika, agurk og løk.

Ingen dressing til siden jeg får masse godt fett fra avocadoen.

Håper det smaker!

IMG_2538

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..