Det perfekte kostholdet

Det perfekte liv, det perfekte kosthold og den perfekte treningsrutinen. Hadde ikke det vært noe? Finnes det en oppskrift og noen svar på hva vi skal gjøre? Hvordan vi skal gå fram for å perfeksjonere kostholdet vårt til fingerspissene og vil det være oppnåelig for størstedelen av befolkningen, for de som virkelig trenger det?  

Svaret på dette er nei, og det tror jeg du også vet. Likevel sitter jeg med inntrykket av at noen få mennesker og talspersoner for de forskjellige diettene mener det. De har svaret på dine drømmer. I mine øyne er det snakk om dietter og ikke livsstilsendringer. Med så mange restriksjoner er det nemlig en økt risiko for at denne «livsstilen» ikke varer livet ut, men i en kort periode til du ikke orker mer. Og sprekker.. igjen.

IMG_1638.JPG

Du skal drikke sitronvann før du spiser noe som helst annet om morgenen, fettkaffe eller te – dropp frokosten helt, osteskiver av smør på den glutenfrie brødskiva (for smør er sunt og det kan vi meske oss i, men ikke gluten det skal vi unngå) og ikke glem kokosfett i alt du spiser. Du skal koke kraft og drikke gelatin for da glattes huden og du får sterkere negler og hår, ikke minst reduserer det forekomsten av cellulitter. Ikke bruk sukker, men bruk gjerne honning eller kokosblomstsukker.  Det er så mye sunnere med de antibiotiske effektene i honningen og ikke minst.. husk at rosa salt er en fest for kroppen med et høyt innhold av mineraler. PUH! Jeg blir sliten bare av å ramse opp alt dette og ikke minst av å prøve å tilbakevise disse påstandene i kommentarfelt hele tiden. Og hvor komplisert skal det egentlig være å spise sunt?

Er det slik at man må perfeksjonere kostholdet til fingerspissene for at det skal være bra nok? Er det de små tingene som avgjør om kostholdet er sunt eller ikke?

På bakgrunn av dette gir jeg deg 5 enkle tips og jeg skal gjøre det enkelt. Veldig enkelt!

IMG_2645

Du skal få en enkel oppskrift på et sunt og godt kosthold. En oppskrift som alle friske mennesker kan bruke og noen av de som ikke er helt friske også. Den er så enkel at du kan gjøre det uten følelsen av å ofre noe, uten å kjøpe en eneste bok eller et program på nett og uten å føle på en tærende sultfølelse. Du kan inkludere hele familien i dette kostholdet, faktisk ønsker jeg at du gjør akkurat det. Det er ingen magiske piller eller pulver som skal «sparke» deg igang, resette cellene dine (hva nå enn det skal bety) og rense kroppen din (for det klarer friske kropper helt fint selv).

Mine 5 tips til et sunt og godt kosthold:

  1. Spise grove fullkornsprodukter – minst mulig hvetemel, mest mulig grovt.
  2. Spis mer grønnsaker! Til alle måltider alltid, også som snacks.
  3. Spis mer fisk og sjømat – sjekk http://www.godfisk.no om du ikke vet hvordan
  4. Drikk vann når du er tørst, rent vann fra springen er tipptopp!
  5. Lag mest mulig av maten din selv og bruk mest mulig av rene råvarer. Med rene råvarer mener jeg fileter av fisk, kylling og kjøtt fremfor ferdigfabrikat, pose og farsemat.
  6. Spis mer frukt og bær også, men mest av grønnsakene.

Hva tror du? Er det noe du kan klare å gjennomføre?

Om du følger disse 5 enkle rådene livet ut, kan det ha en større effekt på helsen din enn å hoppe mellom forskjellige trender innen kosthold. Hold deg til passe porsjoner når du forsyner deg og fyll på med grønnsaker om du ikke føler deg mett til å begynne med. Hvorfor skal vi kutte ut sukker helt fra kosten, hvorfor ikke bare redusere litt på inntaket? Om du minsker inntaket av det som kalles «raske og tomme kalorier» i kostholdet gjennom uka og heller nyter litt mindre mengder godt i helgene, så vil det ha en god effekt – unngå fråtsing som jeg skriver om her. Kanskje vil det være dette som gjør at du ikke faller av igjen, men klarer å gjennomføre endringen og bli der du vil være resten av livet ditt. Det finnes dessverre ingen snarvei, men det betyr ikke at det skal være vanskelig å spise sunt!

Lykke til, jeg heier på deg!

IMG_1442

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..