Kjøleskapsgrøt med bygg- og havregryn

Jeg er en stor tilhenger av mat som fikser seg selv og som krever lite tilberedning. Jeg synes det er utrolig godt å stå opp om morgenen og bare hente frokosten til bordet uten noe mer fiksfakseri. Skjenke i et glass vann, lage en kopp te eller kaffe til og nyte en god start på dagen. Og det samme gjelder så klart til alle måltid.. minst mulig jobb!

Kjøleskapsgrøt er derfor en super løsning og det smaker fantastisk godt. Denne lagde jeg med rester av middagsbygg fra middagen og havregryn, litt gresk yoghurt, lettmelk og servert med friske bær og banan. Den ble laget kvelden før og stod og ventet på meg i kjøleskapet når jeg kom hjem fra en lang dag i bakken. Gjett om det gjorde godt for en sulten kropp!

IMG_4159
Når lunsjen står klar og venter på deg etter en lang dag med aktiviteter ute.. det er gull!

 

Oppskrift på kjøleskapsgrøt med bygg- og havregryn

2 ss ferdig kokte og avkjølte middagsbygg-gryn (eller annen type gryn av bygg)

2 ss havregryn (tørre/ukokt)

4-5 ss gresk yoghurt

Blandes godt og settes i kjøleskapet. Bruk enten et glass/boks med lokk eller dekk til bollen med plastikk for å få det tett. La stå i et par timer eller natta over. Ta ut og rør inn litt lettmelk (om nødvendig) til du får passe konsistens. Server med friske bær og litt frukt og gjerne med litt honning om du ønsker en litt søtere smak på grøten.

Håper det smaker!

IMG_4155.JPG

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..