3 i 1 tomatbase – for de travle hverdagene

For travle mennesker er det lett til å ty til posemat og det kan jeg godt forstå i en travel hverdag. Om man ønsker endring må man planlegge og legge til rette for at man like lett kan velge bedre løsninger uten at det medfører økt stressnivå og en følelse av å ikke strekke til. 

Jeg er mamma til to aktive gutter og både de, jeg og mannen min har en aktiv og travel hverdag. Vi er derfor avhengig av å være i forkant på planleggingen og det merkes veldig godt de ukene hvor vi har «feilet» i å planlegge middagene, og dermed også innkjøpene, for uken (Tips for å tilrettelegge og å planlegge uka finner du her).

Denne tomatbasen er mitt hemmelige våpen på spesielt travle uker. Jeg kaller den en base fordi den legger grunnlaget for 3 gode, lettvinte middager som jeg vet er innertier til gutta og jeg slipper å ty til posemat fordi dette er enklere. Jeg vil faktisk påstå at den er noe av det enkleste jeg lager på kjøkkenet og tro meg når jeg sier at jeg ikke er en gourmetkokk, det har jeg en god venninne som tar seg av 😉  Du trenger ikke være glad i å lage mat og du må gjerne være en kløne på kjøkkenet, for denne klarer du å lage uansett. Så ingen unnskyldning her altså.

img_1426

Om du lager opp et par liter av denne sausen og fryser den ned, så har du lasagnesaus, tomatsaus til kjøttboller/hakket karbonadedeig eller en varmende tomatsuppe lett tilgjengelig og ferdig på kort tid.

Oppskrift på tomatbase:

1 gul løk (kuttes i grove biter)

2 fedd hvitløk (finhakkes)

1 rød chilli (uten frø, kuttes i tynne skiver)

Olivenolje

1 gulrot (stor, eller 2 små i skiver)

1 paprika (kuttes i grove biter)

3-4 bokser med hermetiske tomater

friske urter eller krydder (basilikum, oregano, timian etc)

En liten klype salt

Slik gjør du:

Tøm litt olivenolje i kasserollen (ca 1 ss) og fres den ferdig kuttede løken, hvitløken og chillien til løken er blank. Tøm over de hermetiske tomatene og rør godt rundt. Bland inn gulrot og paprika (om du har litt blomkålrester, eller kanskje litt spinat, kan du også blande inn dette i sausen) og la det koke til det er mørt. Bruk en god stavmikser eller en blender til å kjøre det hele sammen til en tykk og fin saus uten klumper. Kan brukes med en gang eller kjøles ned og tømmes over i en tett beholder til frysing. Da har du saus tilgjengelig en liten stund fremover. Om du ikke har blender eller stavmikser finhakker du alle ingrediensene istedet, funker supert det også.

IMG_1442IMG_1411

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..