Cottage cheese som pålegg

Har du cottage cheese i kjøleskapet har du også et godt og proteinrikt pålegg som du kan ha på brødskiven eller knekkebrødet ditt. Her er to varianter jeg liker veldig godt

Den ene varianten er mager, med høyt proteininnhold og lite fett mens den andre har noe høyere innhold av umettet fett og dermed også et høyere energiinnhold.

Cottage Cheese på knekkebrød med rødbeter (magert)

img_0747

Denne er superenkel og veldig god. Skjær noen syltede rødbeteskiver i små terninger, om du har rester av kokt/bakt rødbet i kjøleskapet så kan du så klart bruke disse istedet. Legg én til to spiseskjeer med cottage cheese på knekkebrødet og topp med rødbetene. Du kan også blande inn rødbetene med cottage cheese på forhånd, for en rødfarget og spennende topping. Et godt, mettende, proteinrikt måltid som gir deg en ekstra boost med vitaminer og mineraler fra rødbeten. Visste du forresten at rødbeter er en god kilde til kostfiber? Den gir oss også et godt tilskudd av folat og kalium, som kan bidra til å redusere tretthetsfølelse og til å opprettholde et normalt blodtrykk.

Cottage cheese med pesto og pinjekjerner (mer energirik)

img_0756

Denne er bare helt super om du er glad i pesto. Her er det litt høyere energiinnhold grunnet pestoen og pinjekjernene, som inneholder mye av det sunne umettede fettet. Her tar du et par spiseskjeer med cottage cheese i en skål, blander med en liten teskje pesto (tilpass mengden ved å smake deg frem) før du legger det på knekkebrødet eller brødskiven. Dryss over litt pinjekjerner og gjerne skjær opp noen cherrytomater og litt rød løk også, smaker fantastisk! Må bare tipse dere om denne på ristet brød, én soleklar favoritt!

Oppskrift på knekkebrødene finner du her 

Lykke til!

img_0750

img_0738

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..