Knasende gode knekkebrød

Knasende gode knekkebrød

Hjemmelagde knekkebrød er en vinner når det kommer på smak og i mange tilfeller også næringsinnhold om du sammenligner med de butikkkjøpte. Det er ikke tidkrevende å lage knekkebrød og du trenger heller ikke være en mester på kjøkkenet. 

Det er heller ikke noe problem å putte knekkebrødet i matpakken lengre. Nå er jo utvalget av matbokser stort i forhold til hva det var tidligere og du finner et godt utvalg av små, tette bokser du kan legge pålegg, smøreoster, frukt og grønnsaker i og dermed holde knekkebrødet sprøtt hele dagen. For en ting er helt sikkert! Myke knekkebrød er ikke det beste jeg får servert 🙂

Disse knekkebrødene vil utgjøre ca 219 kcal/100 gram – hvert knekkebrød vil veie ca 27 gram (kommer veldig an på hvordan du deler de) og det vil gi ca 59 kcal per knekkebrød. Du får mange gode fettsyrer og kostfiber på kjøpet med disse, samt at de er veldig mettende.

Havreknekkebrød (oppskriften gir 2 store stekeplater)

2 dl havremel

5 dl havregryn (jeg bytter ut halvparten med spelt- og rugflak innimellom for variasjon)

1 dl linfrø (knuste)

1 kruskakli (bytter denne ut med hvetekli noen ganger, samme mengde)

1,5 dl sesamfrø

2 dl solsikkefrø

1 dl appelsin- eller eplejuice

6 dl varmt vann

Om du ikke har appelsin- eller eplejuice tilgjengelig kan du presse ut saften fra en appelsin eller du kan øke mengden vann tilsvarende og røre inn en liten teskje med honning i det varme vannet. 

img_0542

Slik gjør du:

Sett ovnen på varmluft 175 grader.

Bland alle de tørre ingrediensene sammen i en stor bolle. Tøm juicen og det varme vannet over blandingen og rør godt rundt til alt er blandet sammen. La svelle i ca 5 min. Det vil gi deg en tykk, men myk, deig. Gjør klar to stekeplater med bakepapir. Fordel deigen utover de to platene med en slikkepott eller gjør som meg; bruk en deigskrape i plastikk. Et lite tips er å fylle en skål med kaldt vann som du kan dyppe redskapet i eller ha en spruteflaske med vann som du sprayer deigen med, det vil gjøre den litt mer medgjørlig. Det skal være et tynt og jevnt lag over hele platen.

Sett brettene inn i ovnen og stek i 10 min før du tar de ut og ruter de opp i ønsket størrelse. Sett de så inn i ovnen igjen og stek i nye 30 minutter. Ta brettene ut av ovnen og senk temperaturen til ca 100 grader.

Brekk opp rutene og legg knekkebrødene på en rist som du setter tilbake inn i ovnen i ca 30 min med stekeovnsdøren åpen. Om knekkebrødene er sprø når du tar de ut etter første runde inn i ovnen er det ikke nødvendig å tørke de.

Knekkebrødene oppbevares tørt i romtemperatur.

img_0595img_0552

 

 

 

 

Ett svar til “Knasende gode knekkebrød”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: