Grove vafler – til hverdags og til fest

Grove vafler – til hverdags og til fest

Vafler er en fantastisk rett som kan brukes til det aller, aller meste. Jeg lager alltid grove vafler, men jeg må jo innrømme at en plate med rømmevafler, servert på setra i fjellet, med litt syltetøy, det er noe helt for seg selv. Dessverre så er ikke det noe jeg kan spise til hverdags og veldig ofte, men disse vaflene som du nå får oppskriften på er noe jeg lett lager til både frokost, lunsj og kvelds. 

Å bruke vafler som en erstatning for brødskive i matboksen til ungene gjør jeg gjerne. Vaflene jeg lager, og som du nå får oppskriften på, har en grovhetsprosent på ca 70% og er derfor et godt alternativ til brødskiven. De inneholder godt med proteiner fra egg, melk og kesam. I tillegg er det mye grovt mel og havregryn i røra, det gir et økt innhold av kostfiber og de vil derfor mette godt.

 

img_1462

Smaksett vaffelrøren med litt revet eple og blåbær for litt ekstra smak

Disse grove vaflene passer godt til å serveres i lunsjen på jobb,  når barna har med seg besøk hjem (som resulterer i et hus fullt av sultne unger og du har kun en liten skalk igjen av brødet ditt), på idrettsarrangement, når du får uventede eller ventede gjester og stort sett når som helst ellers.

 

Grove vafler

3 egg
3 dl melk
1/3 boks vaniljekesam  (kan bruke annen type som naturell eller med annen smak)
0,5 dl havregryn
1 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, finmalt/grovmalt – eller annen type grovt mel som f.eks bygg, sammalt spelt
1 ts bakepulver
Ønsker du at de skal inneholde litt mer energi, kan du tilsette en liten spiseskje med nøytral planteolje eller margarin/bremykt/smør.
Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og visp eller rør godt sammen til du har en myk røre uten klumper. Stek i vaffeljern til de er gyldne (smør jernet med fett først om du ønsker). Trenger ikke fett til stekingen, men tar du de ut for tidlig vil de henge igjen litt i vaffeljernet, så smør deg med tålmodighet om du velger bort fettet.
Server med tradisjonelt pålegg som hvit- eller brunost, syltetøy eller prøv på noe nytt som salami, spekeskinke, litt yoghurt naturell med bær eller andre spennende smaker.
img_0056
Vaffelrøre oppbevarer jeg på flaske i kjøleskapet når det blir til overs. Et tips er å lage vaffelrøre før man drar på tur, så er alt klar til man kommer hjem. Man kan også kjøpe vaffeljern til å bruke på bål, da er det kjekt å ha røra på ei flaske 😉
Jeg lager som regel dobbel mengde av denne oppskriften. Det vil gi ca 1,5 l med røre. Restene oppbevarer jeg på en tett flaske i kjøleskapet, så er det lett å lage vafler ved en senere anledning. Røra holder seg en liten uke i kjøleskapet og om den skiller seg så er det bare å riste godt på flasken før du tømmer over i vaffeljernet. (Denne flasken har jeg kjøpt på «Søstrene Grene» til ca 20,-).
Håper det smaker!

Ett svar til “Grove vafler – til hverdags og til fest”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: