Eplekakefest

Nå bugner det av norske epler i butikken og i en god del hager her i Norge. Et eple kan du lage mye godt av og jeg er så absolutt for bruken av frukt i bakst. Det er et bra alternativ til søtning istedet for sukker og kan med fordel brukes i forskjellige rører for en søtere smak også. Jeg valgte å bake en eplekake på epledagen 17.oktober, men med en liten tvist..

Den originale oppskriften til denne eplekaken fant jeg på siden til frukt.no. Når jeg trenger litt ny inspirasjon eller ikke har en god oppskrift selv, er det ofte slik jeg går frem. Leter opp et par oppskrifter på nett og lager en liten tvist for at den skal passe til det jeg er ute etter. Denne gangen var oppskriften tett på det jeg var ute etter,  men som (nesten) alltid ønsket jeg en litt sunnere tvist. Med sunnere mener jeg mer mettende og mindre kaloririk enn den tradisjonelle oppskriften.

Denne kaken er ferdig lagd på ca en time og den er lett å lage uansett forkunnskaper om baking. Har du barn kan du gjerne la de hjelpe til og på den måten la de finne gleden med å lage mat fra bunnen av. Det er viktig å lære de hvor enkelt det kan være å lage maten selv, da velger de kanskje det fremfor ferdigblandinger når de selv skal starte opp å bake og får også en helt annen kunnskap om maten og baksten vi spiser.

IMG_8944.JPG

 

Eplekake med vanilje

100 g finmalt sam.hvete

50 g siktet hvetemel

75 bremykt (smeltet)

50 kesam vanilje (kan bruke orginal kesam om du foretrekker det)

2 egg

20 g brunt sukker

1/2 godt moden banan

1-2 epler skjært i tynne skiver, er skallet tykt kan de godt skrelles

1 ts bakepulver

1/2 ts vaniljepulver

1/2 ts malt kanel

Slik gjør du:

Sett ovnen på 200 grader

Pisk egg og sukker til eggedosis. Finhakk bananen og bland den inn sammen med smør og kesam.  Bland forsiktig inn de tørre ingrediensene og rør til det er godt blandet.

Ta epleskivene i en bolle og strø over ca 1 ts brunt sukker og 1 ts kanel, rør godt rundt til epleskivene er dekt med sukker og kanel.

Hell blandingen over i en smurt springform med bakepapir i bunnen  (liten str – ca 22 cm) og fordel jevnt utover. Fordel epleskivene i deigen i et fint mønster (med passe avstand).

Sett springformen inn i forvarmet ovn, midt i, stek i ca 30 min.

Serveres med en liten skje vanilje kesam eller annet du måtte foretrekke.

Lykke til!!

img_8953

2 svar til “Eplekakefest”

  1. Hei Bente! Denne kaka både ser og høres god ut. Liker at du har finjustert den, så den er litt sunnere, men samtidig en fullverdig eplekake. Gleder meg til å lage den! 🙂

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: