Hva mener du egentlig?

Det er spørsmålet jeg ofte stiller meg på sosiale medier! Jeg blir oppriktig lei meg og frustrert for tiden, eller jeg har blitt det lenge egentlig. For i blogger, på instagram og på facebook prates vi ned av mennesker som kan fortelle oss at vi bør ta det eller det vitamintilskuddet for å bli kvitt de plagene vi måtte ha (eller ikke ha) og vi må slutte å spise gluten fordi det gjør oss syke.. men hva med oss som ikke er eller blir syke da? Hvorfor skal vi slutte å spise gluten?

Det er nemlig så lett å sykeligjøre seg selv og kostholdet sitt. Om du ikke har plager hvorfor skal du da spise glutenfritt? (Og da snakker jeg ikke om de som har påvist cøliaki eller andre intoleranser som krever at de gjør en endring i kostholdet sitt.) Et glutenfritt hverdagsbrød.. hvorfor er det nødvendigvis så mye sunnere enn et grovt, fullkornsbrød?

 

IMG_8629.JPG

 

Hva er det som gjør proteinvafler så mye bedre enn vanlige, grove vafler med sammalt hvete, havregryn, bygg og melk? Er det pulveret i seg selv eller er det økte proteininnholdet det som er «sunnhetsfaktoren»?  Og er du klar over at du ved å tilsette egg, proteinpulver og cottage cheese i havregrøten din også øker energiinnholdet betraktelig i grøten? Om du skal ned i vekt er det virkelig ikke en fordel, men om du ønsker å øke energiinntaket ditt grunnet en ønsket vektøkning eller at du ikke får i deg nok energi, så er det så klart en løsning å tilsette grøten noe mer.

 

2016-09-22-08-04-17

 

Jeg, og flere med meg, kunne besatt en fulltidsjobb og mer til bare for å svare på alle påstandene og rådene som blir slengt ut på sosiale medier. Disse kommer ofte fra mennesker som i utgangspunktet sjeldent har ernæringsfaglig bakgrunn, men som veldig ofte har en «spons» avtale for å markedsføre produktet de anbefaler. Selv om vi var mange hadde ikke vi hatt mulighet til å nå ut til alle og dementere alle faktafeil… Det er derfor så utrolig viktig at du stopper opp, tenker deg om 1 til 2 ganger, før du hiver deg med på hva det skulle være.

Mange ganger vil det være bortkastede penger å kjøpe tilskudd, men noen ganger kan det ha en virkning, så jeg sier ikke at du ALDRI skal gjøre det. Jeg ønsker at du skal bli bevisst på de valgene du tar og hvorfor du ønsker å gjøre det. Husk at det er ikke gitt at noe skal funke for deg, bare fordi det funker for «favorittbloggeren» din. Ikke vær redd for å stille kritiske spørsmål og om du ikke ønsker å gjøre det «in public» til den som påstår noe du tviler på, vel da kan du sende meg en PM på facebooksiden min, skrive på veggen min eller sende meg en mail, jeg lover å svare deg så godt jeg kan!

Jeg brenner for at folk skal få et kosthold de kan leve med hver dag resten av livet, jeg ønsker av hele mitt hjerte at folk skal ha muligheten til å ta gode valg og ikke minst kose seg med mat og finne igjen matgleden vi har mistet litt på veien hit vi er idag. Det er bare så synd at det er så mange som ikke jobber for det samme…

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..