Kjøleskapsgrøt – for en rolig start på dagen

Har du lyst til å bruke så lite tid som mulig på frokosten om morgenen, men likevel nyte en lang, god frokost? Et godt alternativ til havregrøten eller brødskiva er kjøleskapsgrøt. Den lager seg selv, nesten ihvertfall, i kjøleskapet over natten. Litt arbeid kreves av deg, men det er ikke mye.

Grove kornprodukter gir kroppen og tarmen mye å jobbe med sammenlignet med finere korntyper. Dette vil gi økt metthetsfølelse som varer lengre. Og som de fleste sikkert skjønner vil dette igjen medføre at man får et redusert behov for å spise noe til enhver tid, nettopp fordi man føler seg mett. Et høyt inntak av fullkornsprodukter viser seg å gi en redusert risiko for livsstilsykdommer som diabetes type 2 og hjerte-karsykdommer og tykktarmskreft. Det er derfor smart å bytte ut de raffinerte kornproduktene som inneholder en stor andel hvetemel mot grovere varianter som inneholder mye sammalt hvete, rug, bygg og havre.

Frokost skal gi deg en god start på dagen, en metthetsfølelse som varer lenge og et godt grunnlag for å holde konsentrasjonen oppe på barnehage, skole eller jobb. Travle hverdager gir kanskje lite rom for å nyte starten på en ny dag, men heller en følelse av stress for å rekke det man skal i tide. Kjøleskapsgrøten lager du kvelden før, så gjør den resten av jobben selv og du får bedre tid til å gjøre alt annet som må gjøres.

2016-03-30 23.14.58

Dette trenger du:

1 dl havregrøt (glutenfri variant om du har behov for det)

2 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt (ønsker du en søtere variant velg en yoghurt med           smak)

3 ss av dine favoritt bær, frosne (bruk gjerne friske om du ønsker det)

1 ss Chiafrø eller knuste linfrø

Rør det hele sammen i et glass, sett på et tett lokk og sett det inn i kjøleskapet. Sørg for at glasset ikke er mer enn 2/3 fullt, da blandingen vil ese ut litt.

Det var alt! Ta glasset ut av kjøleskapet dagen etter (ca 6-7 timer). Dette kan såklart lages på andre tider av døgnet også 😉

Dette er bare en av mange varianter på denne type grøt. Utforsk litt selv med dine favoritt nøtter, bær eller frukter.

Håper det smaker!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..