Avocadokrem m kakao og bringebær

Når man er litt matlei synes jeg det er gøy å spise dessertlignende retter til mellommåltid eller som et alternativ til snacks på kvelden. Jeg har lenge tenkt på å prøve meg på en sjokolademousse variant med avocado som har vært så populært i det siste og når jeg så en godt moden banan og en perfekt moden avocado på kjøkkenbenken, hadde jeg ingen grunn til å ikke hive meg rundt å lage den. Nå må jeg bare presisere at dette ikke kan erstatte sjokolademousse! Jeg er ikke spesielt fan av å lage kopier for å erstatte desserter, men jeg er så absolutt for å lage gode desserter uten en stor mengde mettet fett og sukker, som kan fungere som et lite måltid og gi påfyll av gode næringsstoffer til kroppen. Jeg kaller derfor ikke desserten min en mousse, men en avocadokrem.. kanskje er det «feil» men det får så være 😀

IMG_4800

Avocado er en frukt vi absolutt bør inkludere i kostholdet vårt. Det er en god kilde til umettet fett og inneholder også folat, kalium, vitamin E, B6 og kobber. De aller fleste av oss har kanskje best kjennskap til avocadoen som base i guacamole sammen med tacomiddagen, men avocado smaker også nydelig sammen med kylling, rødt kjøtt, fisk og skalldyr. Den er en super ingrediens til å kutte opp og ha i salaten, som dipp til grønnsaker, istedet for (eller sammen med) banan i smoothien eller hva med å spise den alene med litt salt på eller med en liten skje kremost som et mellommåltid. Som du ser er det en allsidig frukt som kan brukes til mye fordi den har en mild smak og en god konsistens. Den typen som er mest vanlig å se i butikkene her jeg bor heter Hass, har knudrete skall og blir mørk i fargen (mot sort) når den blir moden. Er den grønn er den ikke klar til å spises, det kjenner du også om du klemmer lett på den. Om den ikke gir litt etter for trykket, så må den modnes mer. Om du er usikker på om den er overmoden eller klar til å spises, kan du se på enden av avocadoen. Der ligger det en liten knopp som du kan dytte av. Da vil du enten se grønt fruktkjøtt som gir tegn på at den er moden eller brunt fruktkjøtt som sier at den er overmoden og dårlig.

IMG_4811

Denne er veldig enkel å lage og tar kun et par minutter. Om du har tid så sett den gjerne i kjøleskapet en liten stund, da blir den enda bedre!

Dette trenger du:

1 moden avocado

1 godt moden banan

1 godt moden aprikos (eller godt moden nektarin)

ca 3 ts kakaopulver

1 liten klype salt (veldig lite)

3 ts appelsinjuice

Om du ønsker den enda litt søtere kan du blande inn litt honning eller bruk stevia/sukrin om du synes det er ok å bruke.

Bland alle ingrediensene i en liten skål og kjør i stavmikseren til du får en kremet konsistens. Ikke vær redd for å smake deg litt frem til en smak du synes er god. Kanskje trenger du litt mere sødme enn det jeg har brukt og da justerer du det med litt ekstra honning f.eks. Tøm kremen over i små porsjoner i et serveringsglass og server med revet mørk sjokolade og kanskje en bringebær eller to på toppen.

Håper det smaker!

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..