Hjemmelaget tacokrydder

Taco er en meksikansk rett som virkelig har fått fotfeste her i Norge de siste årene, men med noen små forskjeller fra den opprinnelige retten. Jeg synes taco er et bra alternativ til middag, om man også passer på å spise grønnsakene som «hører til». Både bønner, salat, agurk, tomat, løk og paprika gir godt påfyll med kostfiber, vitaminer og mineraler, som både små og store kropper har godt av. Bønner kan jo også være en god erstatning for litt av kjøttet i taco, som et bytteprodukt, og dermed være med på å gjøre tacomåltidet litt «sunnere».  Ved å benytte seg av lettrømme eller mager kesam, velge en lett ost framfor en type med mye fett, vil det bli et litt magrere, men fortsatt mettende, måltid også.

 

IMG_1438

Det du kanskje ikke visste var at kryddermixen man kjøper i butikken inneholder veldig mye salt. Noen av merkene inneholder hele 17% salt, og både lefser, skjell, tacosaus, nachochips og en del annet av det typiske «ferdig tilberedte» tilbehøret inneholder også mye salt (og sukker).  Det vil da tilsammen være en risiko for å overskride det anbefalte inntaket per dag på et slikt måltid og et slikt måltid vil gi et økt saltinntak i kostholdet. Helsemyndighetene ønsker at vi reduserer saltinntaket i kostholdet vårt, da et høyt saltinntak har vist en økt risiko for å utvikle høyt blodtrykk og hjerte- og karsykdommer.Men det er ikke noe problem å fortsatt spise taco og samtidig redusere mengden salt.

Ved å lage guacamolen, krydderet og salsaen selv, vil du redusere innholdet av både salt og sukker betraktelig.

Så her kommer en enkel oppskrift på tacokrydder, til deg fra meg. Testet, godkjent og anbefalt av flere gutter og jenter som har vært her på prøvesmaking og også de voksne smakstesterne 😉  Alle ingrediensene får du kjøpt på dagligvaren.

 

Tacokrydder

1 ts havsalt

0,5 ts cayennepepper

1,5 ts hvitløkspulver

2 ts oregano (tørket)

1-2,5 ts knuste chilliflak (jo mere av denne, jo sterkere!!! Vær forsiktig 😉 )

2 ss chillipulver (kan økes opp mot 3ss om man ønsker en sterkere variant)

2 ss spisskummin

3-4 ss paprikapulver

 

Prøv deg gjerne litt frem med mengdene på hver krydderart, slik at den passer deg og din smak.

Bland inn 1-3 ts med krydderblanding per 500g kjøtt og tilsett ca 2 dl vann, alt etter hvordan du liker det. Jo mer krydder, jo sterkere 😉

La det koke inn som du bruker å gjøre det og server med ditt beste tilbehør.

Lykke til!

IMG_1638

 

 

2 kommentarer Legg til din

  1. Tilbaketråkk: Hjemmelaget guacamole

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..