Energibar – mat i farta

Det er veldig viktig å ikke dra på trening sulten, uansett om du er mosjonist, supermosjonist eller profesjonell utøver. Kroppen trenger energi for å bevege seg og om du noen gang har gått tom for energi på en tur vet du hva jeg snakker om. Humøret synker, alt virker uoppnåelig og det er utrolig vanskelig å motivere seg for å komme i mål. Det trenger ikke nødvendigvis være organisert trening, men også en tur hjem fra jobb eller skole. Om dagen gikk litt for fort og er plutselig over og du står klar for å sykle hjem, så blir ikke det lett om du er helt tom for energi. 

Dette kan være redningen din. En energibar gir kroppen raskt tilgjengelig energi og er helt super å bruke i situasjonene nevnt ovenfor. En slik type bar har litt mer karbohydrater enn måltidsbarer og litt mindre fett. Du finner et godt utvalg i butikkene og på de fleste treningssenter, men de er veldig enkle å lage selv og da har du også muligheten til å putte det du liker best inn i blandingen. På denne oppskriften vil en slik bar ha ca 50 g karbohydrat og 280 kcal per 100 gram. Ønsker du å redusere fettmengden kan du kutte ut hasselnøttene og eventuelt bruke bare eggehviten fra det ene egget. Du kan også bruke rosiner eller annen tørket frukt for å øke karbohydratinnholdet. Prøv deg litt fram og finn ut hva som passer deg og din kropp best før trening.

IMG_3207

ENERGIBAR

3 dl 4-korn (havregryn om du ønsker et glutenfritt alternativ eller annen kornblanding om du ønsker det)

5 tørkede aprikoser

2 spiseskjeer honning

2 egg

1 liten neve hasselnøtter, ca 20 gram

Sett ovnen på 170 grader, gjør klar en stekeplate med bakepapir

Rør alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle og legg opp med en spiseskje på stekeplaten. Lag en rektangulær form i ønsket størrelse, klem godt sammen ved hjelp av en kakespade eller smørkniv og sett inn i ovnen i ca 20 min, til de er gyldne.

 

Én kommentar Legg til din

  1. Tilbaketråkk: Måltidsbar – Nutritus

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..