Dynegrøt

Skal du serverer grøt idag? Da har jeg et kjempegodt tips til deg

Det eneste jeg synes er kjedelig med grøt er at det tar litt for lang tid å lage den. Man må være tilstede for å røre slik at den ikke brenner seg og blir derfor veldig bundet opp til kjøkkenet fram til grøten er ferdig.

Men, så oppdaget jeg dynegrøt. Du følger samme fremgangsmåte som ved vanlig grøt, men når du sper inn melka skal denne kun koke opp og så skal kasserollen taes av platen. Sett lokk på og pakk den inn i dyna.

2015-12-22 10.14.58

Da kan du gå en lang tur, stikke på trening eller gjøre andre ting mens grøten ordner seg selv og er klar til servering etter et par timer under dyna. Helt supert, ikke sant?

Her er oppskrift og fremgangsmåte:

Til 4-6 porsjoner:

4 dl grøtris

1 liter melk (gjerne bland hel- og lettmelk halvt om halvt)

ca. 7 dl vann

en liten klype salt

  1. kok opp vann og litt salt i en kasserolle
  2. når vannet koker bland inn grøtrisen og la de svelle inn i ca 10-15 minutter til nesten alt vanner er trukket inn
  3. spe med melken og la det hele koke opp. Her må du passe på å røre litt fram til melken koker.
  4. når det koker trekk kasserollen av platen, sett på lokk og pakk kasserollen inn i ei dyne.
  5. Kos deg i ca 3 timer eller litt lengre om du vil og gled deg til et godt måltid
  6. Server med ønsket tilbehør og sørg for at du får mandelen!!

GOD JUL!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..