Crispy Chicken med knekkebrødmel

Her i huset spises det MYE knekkebrød og det medfører mengder med knekkebrødbiter som er litt for små for matpakka og dermed blir liggende igjen i boksen, for ikke å snakke om hvor mye det smuler!! For noen år siden begynte jeg rett og slett å samle opp alt dette i en boks. Jeg tømte rett og slett over alle knekkebrødbitene og smulene i en annen boks og tok vare på de.

Når boksen ble full kjørte jeg det hele i blenderen eller med stavmikseren til det ble et fint pulver. Dette ble da et alternativ til griljermelet jeg kjøpte i butikken. Bonusen var mindre matavfall.

En av favorittene som jeg bruker dette knekkebrødmelet til er panering av kylling.

Jeg lager opp 4 skåler med følgende innhold: 1 skål med hvetemel, 1 med knekkebrødmelet og 2 med egg som jeg visper lett sammen. (prøv deg fram med mengdene, det vil variere utifra hvor mye du skal lage)

Jeg skjærer opp kyllingfiletene i tynne skiver, så ruller jeg hver skive i de forskjellige skålene. Først egg, så hvetemel, så egg igjen og tilslutt i griljermelet. Når de er ferdig rullet (ja, det er ganske klissete) steker jeg de i stekepanna med litt margarin i.

Om du ønsker poteter til: Skjær potetene i tynne båter og legg i en ildfast form som er smurt med litt margarin eller rapsolje i bunnen. Sett i forvarmet ovn til 200 grader og la stå i ca 20-30 min. alt etter hvor godt stekt du liker de.

Lag en salat med f.eks paprika, løk, tomat, bønner eller linser og agurk som du serverer til kyllingen eller rull det hele inn i en tortillalefse og server som en wrap.

Psst! Jeg bruker den samme måten å panere på om jeg lager fiskefingre også, men da skifter jeg ut tilbehøret 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..