GRANOLA

Eller hjemmelaget kornblanding som det i grunn og bunn er. Her er det kun fantasien din som setter en stopper for hva du ønsker å blande. Å lage sin egen granola er enkelt, raskt og billig. Den kan brukes til både frokost, lunsj og mellommåltid og er også godt som snacks når du er fysen og har lyst på litt ekstra, da er det bare å tilsette litt mørk sjokolade ❤

Jeg liker å bruke denne oppskriften da jeg synes det er en fin miks av nøtter og frø som gir meg tilgang på gode fettsyrer og fiber samt en passe mengde karbohydrater for mitt behov. Her er min favoritt:

Hjemmelaget granola

9 dl havregryn (lettkokte)

1 dl rugflak

1 dl valnøtter

1 dl mandler

1 dl hasselnøtter

1 dl solsikkekjerner

1 dl linfrø (knuste)

1 dl sesamfrø

ca 1-2 SS honning

Fremgangsmåte:

Kjør valnøtter, mandler og hasselnøtter i blender/kjøkkenmaskin eller stavmikser til de er grovhakket. Bland nøttene så med resten av ingrediensene i en stor bakebolle.

Gjør klar 2 stekeplater med bakepapir og fordel blandingen på de to platene. Jeg bruker honning på spruteflaske da jeg finner det lett å fordele utover, så da tar jeg på «feelingen» honning over blandingen og blander alt godt sammen før jeg fordeler det jevnt utover platene igjen. Om du finner det enklere kan du tilsette honningen i blandingen mens den er i bakebollen. På høst og vinter drysser jeg litt kanel over før de går i ovnen, det gir en veldig god smak!

Stek i ovnen på ca 170-180 grader og «rør» litt i blandingen underveis. Steketiden er ca 40 min.

Jeg liker min crispy og litt brent, så jeg lar den stå opp mot 45 min. eller til jeg synes den ser ferdig ut.

Tar stekebrettene ut av stekeovnen og lar det hele avkjøle seg før jeg tømmer det over på tette oppbevaringsbokser eller glasskrukker med tett lokk.

Jeg lager bestandig denne grunnblandingen, men har jeg lite av noen av ingrediensene bruker jeg bare litt mer av en av de andre. Ønsker jeg en variasjon kan jeg av og til grovhakke litt mørk sjokolade, tilsette litt revet kokos eller tørket eple.. alt etter hva jeg føler for 🙂

 IMG_1021

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..