Pannekaker «the american way»

Eller «småpannekaker» som gutta liker å kalle dem.

En god start på dagen eller en sen lunsj. Kanskje de passer best til å avslutte en aktiv dag med, det er så klart opp til deg å bestemme. Uansett er dette et godt alternativ til brødskiva.

De er enkle å lage, det tar deg under 5 min å lage røren og de blir fort ferdige i panna. Har du røre til overs så sett den i en tett boks i kjøleskapet, så har du til en senere anledning. Holder seg godt i et par dager.

Frokostpannekaker

2 egg

1 dl hvetemel

1 dl byggmel

1 dl sammal hvete finmalt

2 ts bakepulver

en liten klype maldonsalt

2,5 dl melk

Dette gir en litt tykkere røre enn du kanskje er vant til fra de tradisjonelle pannekakene. Om du ikke har noen av melsortene, ikke fortvil. Jeg bruker det jeg har i skapet og tilpasser målene etter det. Tenk ca 3 dl mel og fordel etter det. Jo mer grovt jo bedre, men la det alltid være litt hvetemel i slik at du får den fine tykkelsen på de.

La røren stå litt før du steker de.

Bruk en spiseskje til å ta røren over i pannen med. En litt stor spiseskje gir en god størrelse på pannekaken. Jeg får plass til ca 4 stk i en litt stor stekepanne.

La de steke et par minutter på hver side og server med syltetøy eller et annet favorittpålegg.

Lykke til!

IMG_0245

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..