En juicy start på dagen!

I helgene har man ofte litt bedre tid enn ellers i uka og da kan det være ekstra godt å lage seg en bedre frokost. Det er da man har mulighet til å ta seg tid til å nyte måltidet og at man ikke trenger å stresse videre til jobb eller skole.

Noe av det jeg setter ekstra pris på, i tillegg til en super frokost, det er å lage min egen juice!

Jeg fikk en juicemaskin i gave for en god stund tilbake. Foreldrene mine har hatt en i mange år, men jeg fikk aldri helt dreisen på det og dermed heller ikke helt smaken. Men, tidene forandrer seg og de maskinene man finner til salgs nå er jo noe helt annet. Enklere å vaske og å juice. Nå finner du gode oppskrifter over alt og det er mange bøker på markedet om det å juice. Jeg liker ikke å gjøre dette for ofte, da jeg føler at det er litt i overkant mye som går til spille. Men, en gang i blant er det veldig godt å gjøre litt ekstra! Juice er en god måte å øke inntaket av frukt og grønnsaker i kostholdet, men alt med måte. Et glass om dagen er en grei måte å få til 5 om dagen på, man trenger ikke drikke en liter.

Noen ganger er det også lett å engasjere barna til å være med å lage juice. Mine synes ihvertfall det er stas å presse ned det som skal «juices» og å smake etterpå. Det er absolutt ikke alt som faller i smak, men vi har noen oppskrifter som er sikre vinnere og denne er en av de!

EPLEJUICE 

2 GULRØTTER

1 MANDARIN (ta av skall)

EN LITEN SKIVE INGEFÆR, CA 0,5 – 1 CM TYKK

EN SKIVE SITRON (ta av skall)

EPLER!!

Fyll juicebeholderen med isbiter og kjør et par epler først, så resten av ingrediensene.

Siden det er litt vanskelig å si akkurat hvor mange epler du trenger er tipset å fylle på med epler til beholderen er full.

Noen ganger kjører vi en appelsin istedet for mandarin, da får man en fyldigere og litt tykkere juice som også smaker kjempegodt. Husk å rens all sitrusfrukt før den kjøres 😉

Dette er jo en veldig grei oppskrift for de som er så heldige å ha et epletre i hagen og lurer på hva de skal gjøre med all frukten. Og, har du epler som er litt utgått på dato eller myke? De kan brukes i juicen uten problemer!

God helg og nyt frokosten!

2014-10-08 09.15.19

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: