Tomatsuppe med tomat

En tomatsuppe lager du fra bunnen av på under 15 min, så hvorfor bruke posesuppe?

Jeg opplever suppe fra pose som lite mettende og med lite smak. En annen grunn til at jeg foretrekker å lage den selv er at jeg vet hva jeg putter oppi kasserollen, det tar lite tid og jeg unngår ingredienser som maismel, hvetemel, durumhvete og sukker. Dette er ingredienser tatt fra den suppen jeg vet mange kjøper. Tomatinnholdet er på usle 20% i posesuppen, mens i den jeg lager selv er den hovedingrediensen!

Husk bare på en ting! Denne suppen smaker tomatsuppe 🙂 Er du vant til posesuppe kan det ta et par ganger å venne seg på smaken.

Her er en liste med et par ingredienser som jeg bestandig har i hus

(hvis ikke har naboen kanskje noe å låne bort)   😉

  • Kjekt å ha i kjøkkenskapet
  • hermetiske tomater
  • fløte/matfløte
  • God olivenolje
  • løk
  • gulrot
  • buljongterninger

Og det er alt du trenger for å lage en god tomatsuppe som inneholder masse tomat!!

Slik gjør du :

  • Kutt opp gulrot (og event paprika, sellerirot eller annet du har i grønnsaksskuffen som må brukes NÅ) i små terninger
  • Finhakk løk, chilli og hvitløk
  • Ta en spiseskje olje i kjelen og ha i løk og hvitløk. Surr til det er lett gyldent, som regel i et par minutter.
  • Tøm i 1-2 bokser med hermetiske tomater, alt etter hvor stor porsjon du skal lage. (2 bokser er nok til en familie med 2 barn og 2 voksne)
  • Ha i resten av grønnsakene og la det hele småkoke til grønnsakene er møre.
  • Kjør i blender eller stavmikser til du får ønsket konsistens på blandingen.

(TIPS! om du avslutter her har du en super base til å lage pizzasaus, lasagnesaus og annen kjøttsaus. Hell over i bokser som du kan fryse ned og ta opp når du trenger de!)

  • Hell blandingen tilbake i kasserollen og bland inn 5-7 dl kjøtt- eller grønnsaksbuljong og ca 1 dl fløte.
  • La koke i ca 5 min.
  • Om du ønsker å bruke (fullkorns)makaroni i suppen, kan et godt tips være å koke de ferdig i en kjele ved siden av, så kan de som ønsker det forsyne seg med ønsket mengde på fatet sitt. Enda bedre er det å servere med hard kokt egg i suppen. Da vil den bli mere mettende. Avslutt med noen ferske urter på toppen om du liker det, hvis ikke kan du blande de inn før du kjører suppen i blender/stavmikser.
  • Noen liker suppen tynnere/tykkere enn andre, så bland inn mer buljong om du liker den veldig tynn eller mindre om du liker den tykkere.

2014-09-03 15.17.04 2014-09-03 15.17.10 2014-09-03 15.18.27 2014-05-01 15.27.04

 

 

 

 

 

Tomatsuppe er topp å ha med på tur, til lunsj på skole/jobb eller som kveldssnacks på kalde høst- og vinterkvelder. Og selvfølgelig kan den serveres til pannekaker 🙂

LYKKE TIL!

 

2 kommentarer Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..