BRØDSKALA? Hva er det??

Har du lagt merke til noen av disse 4 symbolene på brød du kjøper i butikken? Hvis ikke bør du gjøre det fra nå av!

Disse merkene er et hjelpemiddel for deg når du skal velge brød. De forteller deg hvor fint eller grovt brødet ditt er.

 

Fint brød: 0-25% sammalt mel eller hele korn

Halvgrovt brød: 25-50% sammalt mel eller hele korn

Grovt brød: 50-75% sammalt mel eller hele korn

Ekstra grovt brød: 75-100% sammalt mel eller hele korn

Selv om brødet du vil kjøpe har 3 el 4 «stykker på kaka», bør du i tillegg sjekke grovhetsprosenten.

På de fleste brød står den lett synlig på forsiden av innpakningen, hvis ikke skal du finne den på baksiden.

 

Så hva skal du velge?

Velg de brødene som har fullt hus! Det er viktig at vi alle øker inntaket av grove kornprodukter. Så sjekk favorittbrødet i butikken og velg det som er nærmest 100% på grovhetsskalaen.

(Om du ikke foretrekker å bake selv da! Da vet du hva du putter i brødet og du har dermed muligheten til å velge grove kornprodukter og redusere saltinnholdet, i tråd med myndighetenes kostråd) Her finner du mange gode oppskrifter og tips til å bli en mesterbaker 🙂 www.brodogkorn.no

Kilde: brodogkorn.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..