Kaldhevede og eltefrie rundstykker

Om du liker ferske, hjemmebakte rundstykker til frokost og å ligge litt utpå om morgenen – da er dette en perfekt match for deg!

Deigen lager du kvelden før og setter den tildekt for heving i kjøleskapet.

Her er oppskriften på en god start på dagen!

8 dl sam hvete grovmalt

0,5 dl kruskakli

1,5 dl spelt mel

ca 1 ss honning

1 ss god olivenolje el rapsolje

1 ts salt (liten)

0,5 ts tørrgjær

6-7 dl kaldt vann (kommer an på hvor grovt mel du bruker)

  • Bland alt det tørre i en bolle.

            Du trenger ikke være så altfor nøye med målene, men sørg for at du ikke overstiger 10 dl til sammen. Jo grovere mel, jo mere væske trenger du.

  • Bland inn honning, olje og vann
  • Rør det hele sammen til du får en klissete deig

               2014-04-06 15.10.52

 

 

 

 

 

  • Dekk til med plastikk og sett i kjøleskapet i 6-8 timer eller natten over.
  • Ta ut deigen fra kjøleskapet la den stå en liten stund på kjøkkenbenken
  • Ta en spiseskje og bruk den til å plukke opp boller av deigen.
  • Legg de på et stekebrett med bakepapir. Deigen skal være seig og skli litt utover.
  • Stek i forvarmet ovn på 250º i ca 20 min. Bruker du varmluft må du korte ned steketiden litt.
  • Ta ut av ovnen etter endt steketid og sett til avkjøling på en rist.

Rundstykkene holder seg ferske lenge og er derfor perfekt for matpakken!

Om du kun vil steke et par stykker kan du la deigen bli stående i kjøleskapet ut dagen og steke resten opp på kvelden.

2014-04-20 09.14.07

Nyt med salat, skinke, tomat eller et av dine favorittpålegg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..